Seurainfo

LUM 1906

Lappeenrannan Urheilu-Miehet on nykyisin perinteikäs yleisurheilun erikoisseura. Alunperin vuonna 1906 seura perustettiin yleisseurana ja nimeksi tuli Lappeenrannan luistinseura (LLS), mutta nimi muutettiin Lappeenrannan Urheilu-Miehet ry:ksi vuonna 1927. Vuonna 1976 LUM:sta tuli yleisurheilun erikoisseura, kun pesäpalloilijat perustivat Pesä Ysit.

LUM on perinteikäs kasvattajaseura ja vahva kisajärjestäjä. Seuran motto on tarjota ”urheilua ja liikuntaa vauvasta vaariin”. Tästä hyvänä osoituksena on seuran jäsenistön ikähaitari 3-90-vuotta. LUM tarjoaa monipuolisia yleisurheilukokemuksia niin nuoriso- kilpa- kuin kuntourheilussakin. Tämän lisäksi seura järjestää monia maakunnallisestikin merkittäviä tapahtumia taloutensa ylläpidoksi, kuten Iitiän lavan tanssitoiminta, Kesämarkkinat, Muikku- ja Pottu kalamarkkinat yhdessä Lions Club LC Lappeenranta Rajan kanssa yms.

LUM:n iskulauseita ovatkin kunniapuheenjohtaja Pentti Viskarin sanoin ”Karjalasta kajahtaa” ja ”vahvaa juniori- ja nuorisotyötä Etelä-Karjalasta”.

1984 oli seuralle ikimuistoinen, kun Los Angelesin olympialaisissa Juha Tiainen (kuvassa oikealla) moukaroi kultaa ja Arto Bryggare aitoi pronssia.