TJIG 2018 – LUMmin junnut raivaavat reittiä suomen huipulle

Tampereen perinteiselle kisamatkalle lähdettiin ennätyssuurella, reilun 30 urheilijan joukkueella. Mukana oli urheilijoiden lisäksi vanhempia, innokkaita huoltomiehiä, sekä valmentajia, joten LUMmin vihreä aalto nielaisikin ison siivun Pirkkahallin katsomosta. Tänä vuonna erityisen antoisan kisamatkasta teki se, että meillä oli mukana useita ensikertalaisia. Viikonlopun aikana nähtiin paljon uusia ennätyksiä, mitalisadetta, sekä itsensä voittamista.

 

 

Veera Heinonen (vas.) ja Sara Kyllönen (oik) T11 sarjan aitojen loppusuoralla

 

 

 

Tänäkin vuonna LUMmia edusti upeasti vanhat tutut nimet, kuten esimerkiksi Konsta Rutonen ja Kasperi Vehmaa. Konsta rohmusi upeat 4 kultamitalia P14 60:n ja 300:n metrin sileältä, sekä aidoista. 300 metrin aitojen tulos 41,35 oli 14 vuotiaiden kauden kärkiajan lisäksi myös uusi suomenennätys. Kasperin mitalisaldo oli puolestaan kultaa P13 60 metrin aidoista ja pituudesta, sekä hopeaa 60 metriltä. Mainittakoon, että pituuskisassa Kasperi vei voiton uskomattomalla 35 sentin erolla. Tämän lisäksi Kasperi oli osa P13 viestijoukkuetta, joka kävi nappaamassa kultaa 4x60m aitaviestissä, sekä hopeaa 4x100m matkalta. Viestijoukkueessa Kasperin lisäksi oli  myös kaksoisveli Rasmus Vehmaa, Aleksi Hilska ja Saku Koukku.

 

 

 

 

Yllämainitusta Dream Teamista Aleksi ahkeroi P12 sarjassa voittaen aidat ja sijoittuen hopealle korkeudessa. Näiden lisäksi Aleksi kilpaili kuulassa ja pituudessa. Rasmus paukutteli niin ikään uusia ennätyksiä P13 60 metrillä, aidoissa, sekä pituudessa.

TJIG ensikertalainen Saku Koukku teki jymy-yllätyksen loistavan kisaviikonlopun päätteeksi, kun hän spurttasi P13 1000 metrillä yllättäen hopealle. Saku paransi aikaisempaa ennätystään yli 15 sekunnilla, jääden kullasta vain vajaan sekunnin verran. Tämä oli Sakun uran toinen startti 1000 metrillä, joten jännityksellä jäämme odottamaan mitä laadukas nuorisovalmennustyö ja into urheiluun tuo tullessaan. Saku paranteli ennätyksiään myös 60 metrillä ja aidoissa.

Poikien mitalisaldoa kartutti P14 sarjan Miki Likander, joka leiskautti keihään uusiin ennätyslukemiin kisaviikonlopun viimeisessä kisassa 44,76 sijoittuen hopealle. Heitto paransi nuoren miehen halliennätystä lähes kahdeksalla metrillä.

LUMmin nuoria urheilijanaisia ei näissä kisoissa nähty palkintopalleilla, mutta havaittavissa oli tasaista kehitystä, sekä upeita uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Pinja Tahvanainen taisteli hienosti vuotta vanhempien tyttöjen sarjan kolmiloikassa sijoittuen finaalikierroksilla kahdeksanneksi. Myös Hanna Sedig puhkaisi hienosti ensimmäistä kertaa 30 metrin rajapyykin T12 sarjan keihäässä sijoittuen tiukassa kisassa viidenneksi.