Lappeenrantalaisilla takana loistokas kisaviikonloppu

Kokkonen uudella ennätyksellään ikäluokan maailman hallitilastojen kakkoseksi, Lipsanen käynnisti hallikauden Joensuussa ja Halonen puhkoi Suomen ennätyksen 600 metrillä

Tanja Kokkonen aitoi viikonloppuna jälleen uuteen ennätykseensä N17 60m aidoissa Joensuun piirinmestaruushalleissa. Loistavalla ajalla 8,43 sijoitutaan tällä hetkellä ikäluokan maailmantilastojen kakkoseksi ja vain kymmenyksen päähän voimassa olevasta N17 sarjan Suomen ennätyksestä 8,33. Maailman tilastoissa Kokkosta nopeammin on juossut vain Italian Veronica Besana. Besanan kärkitulos kirjataan tällä hetkellä 8,38 joten Kokkonen on vain viiden sadasosan päässä maailman tämän hetken kärjestä.

Suomen kaikkien aikojen tilastoissa Kokkonen sijoittuu näillä näytöillä viidenneksi. Nopeammin ovat juosseet vain Viivi Lehikoinen (8,42), Lotta Harala (8,34), sekä hallitsevat SE naiset Nooralotta Neziri ja Hanna Korell.

Myös kolmiloikan hallitseva halli- ja ulkoratojen suomenmestari Simo Lipsanen avasi hallikauden Joensuun kilpailuissa hieman epätavallisempien lajien merkeissä. Lipsanen haki vauhtia Joensuusta helmikuun ensimmäistä loikkakisaa varten 200 metriltä, sekä pituudesta. 200 metrille Lipsanen starttasi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 varsin kelvollisella ajalla 22,52. Pituudessa Lipsanen ponnisti tulokset 7,62, joka on miehen toiseksi paras pituustulos sitten hallikauden 2017, jolloin ennätystulos, 7,76, kirjattiin. Harjoitus- ja seurakaveri Arttu Tyystjärvi sijoittui samoissa lajeissa hienosti kakkoseksi omilla ennätyksillään 23,27 ja 7,09.

Kokkosen ja Lipsasen kommentit kisasta pääset lukemaan TÄÄLTÄ

Kristiina Halonen jatkoi upeiden tulosten tekemistä Jyväskylän hallikilpailuissa lauantaina juoksemalla 600 metriä uuteen Suomen ennätysaikaan 1,32,33. Myös kisassa kakkoseksi sijoittuneen IF Nykarlebyn Jonna Julinin aika 1,33,78 alitti Veerä Perälän aikaisemman SE ajan. ”Vauhdinjako oli kisassa hyvä, kun edellä juoksi kokenut jänis. Kun matkaa oli jäljellä 150 metriä, tein päätöksen lähteä ohi.”, kuvaili Halonen lauantain SE juoksua. ”Lisäksi lauantain kisat olivat todella hyvää harjoitusta tässä vaiheessa kautta. Tällaiset matkat ovat harvinaisia”. Halonen juoksi 600 metrin lisäksi myös 150 metriä.