LUM kaatoi Viipurin Urheilijat viikonlopun seuraottelussa pistein 146-108

LUM kohtasi Viipurin Urheilijat jälleen perinteikkäässä seuraottelussa Helsingin Myllypurossa lauantaina 12.1. Seuraottelu on kuluneiden vuosien aikana muotoutunut monille hallikauden avauskisaksi ja viikonloppuna nähtyjen tulosten perusteella voidaan Lappeenrannan Urheilu-Miesten urheilijoilta odottaa hyviä tuloksia tulevana kautena. LUM kaatoi viipurin Urheilijat pistein 146-108.

Kuluvana viikkona 17-vuotta täyttävä Moona Korkealaakso kellotti lupaavan ajan naisten 1500 metrillä. Kello pysähtyi aikaan 4:33,91 ja ulkoratojen ennätyksestä tippui näin ollen sekunti. Moonan ajalla sijoitutaan tällä hetkellä tilastokärkeen N17, N19 ja yleisessä sarjassa ja tulos on 17 ikäluokassa kaikkien aikojen kahdeksanneksi nopein. Naisten 1500m oli varsinaista LUMmin dominointia, sillä kisassa hopealle sijoittunut Emma Hietaranta juoksi seurakaverinsa imussa myöskin upeaan ennätysaikaan 4:44,87. Emman juoksun tasosta kertoo se, että menneenä kesäkautena sillä olisi sijoituttu 17 sarjassa tilastojen seitsemännelle sijalle.

Kestävyyslajien lisäksi kivenkovaa tulosta teki 15 sarjassa  kilpaileva Konsta Rutonen, joka kiihdytti tiukoista kaarteista huolimatta miesten 200 metrillä aikaan 23,69. Ennätysajalla Konsta nousi ikäluokkansa tilastokärkeen lähes sekunnin turvin ja sijoittui kaikkien aikojen vertailussa 15-vuotisten kolmoseksi. Kokonaiskilpailussa tulos oikeutti hopeasijaan. Konsta on myös 60 metrillä hallitseva tilastoykkönen.

Lupaava 400m aituri Kristiina Halonen teki paluun kilparadalle otellen sekä 60 metrillä, 200 metrillä, sekä viestissä. Viime kesänä etureiden pahasta repeämästä kärsinyt Kristiina puhkoi vanhat ennätykset heti uusiksi ja 200 metrin ajalla 25,20 sijoitutaan tällä hetkellä lähelle yleisen sarjan kärkeä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tulevan halli- ja erityisesti kesäkauden tulostasoa.

Tulokset pääset kurkkaamaan Tilastopajasta

LUMmin Tanja Kokkonen nähtiin viikonloppuna Lahden pikajuoksucupissa, jossa Tanja urakoi sekä 17 sarjan aidoissa, sekä yleisen sarjan vastaavalla matkalla. Yleisen sarjan aidoissa aitakorkeus on nuorten sarjaa korkeampi, mutta tämäkään ei tuntunut suoritusta haittaavaan. N17 60m aidat taittuivat Tanjalla aikaan 8,45, joka on lähes kahdella kymmenyksellä ikäluokan kärkitulos. Naisten aidat taittuivat aikaan 8,62, joka riitti osakilpailun voittoon. Tanja juoksi yleisen sarjan aidat nyt toista kertaa.