Haloselle mestaruus ja uusi SE aika 300m aidoissa, Lipsanen pituuskisan kolmas

Haloselle mestaruus ja uusi SE aika 300m aidoissa, Lipsanen pituuskisan kolmas

Kristiina Halonen voitti 300m aidat ylivoimaisesti.

SM-hallien toisen kisapäivän päätteeksi Lappeenrannan Urheilu-Miesten mitalisaalis karttui lauantai neljästä seitsemään. Päivän kuumimmaksi ”LUM uutiseksi” nousi eilisen 400m hopeamitalisti Kristiina Halosen dominointi naisten 300 metrin aidoissa. Halonen voitti matkan ylivoimaisesti uudella Suomen ennätysajalla 40,99. Aikaisempi SE aika 41,01 oli niin ikään LUM edustaja Ilona Rannan nimissä. ”Ajatus SE ajasta piili alitajunnassa, mutta asia konkretisoitui vasta juoksun jälkeen. Juoksu tuli hyvin loppuun saakka, mutta kaksi viimeistä aitaa ei ollut sitä ihan parasta tekemistä”, kommentoi Halonen. Kisassa kakkoseksi juoksi HKV:n Annika Hannola ajalla 42,07.

22- vuotiaiden EM kisat järjestetään ensi kesänä Ruotsin Gävlessä. 400m aitojen tulosraja näihin karkeloihin on 59,40. Halosen mukaan suoria arvioita tulosrajan rikkomisen suhteen ei voi päivän tulosten valossa tehdä. ”400 metrin aidoissa on 100 metriä lisää matkaa ja kolme aitaa enemmän. Tuossa ajassa voi tapahtua mitä vaan”. Halonen päättää hallikautensa ensiviikonloppuna Joensuussa nuorten SM-Halleissa tarkoituksenaan urakoida 400m, 300m aidat, sekä 800m.

Petri Ruotsalaisen (kuvassa alhaalla keskellä) valmennettavat nappasivat SM halliesta viisi mitalia.

Simo Lipsasesta tuli miesten pituuskisan jälkeen Halosen ohella toinen lappeenrantalainen tuplamitalisti. Pitkään näytti jopa siltä, että Lipsanen tulisi hyppäämään myös pituuden voittoon ja lunastamaan itselleen tuplamestarin tittelin. Viimeisellä kierroksella nähtiin kuitenkin muutoksia kärkisijoilla, kun Joensuun Katajan Kalle Salminen ja HKV:n Roni Ollikainen ponkaisivat ohi Lipsasesta. Roni Ollikainen voitti pituuskisan lopulta tuloksella 786. Lipsasen tulokseksi jäi neljännen hyppykierroksen 762. Lipsanen voitti miesten molemmat hyppylajit Jyväskylän halli SM kisoissa 2017. Arttu Tyystjärvi oli pituuskisan 13 tuloksella 674.

Naisten viestijoukkue kiri hopealle lähetysongelmista huolimatta

Naisten viestijoukkue kirmasi päivän päätteeksi hopealle. Kuvassa Merituuli Jääskeläinen, Riina Heikkonen, Kristiina Halonen ja Tanja Kokkonen.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten naisten viestijoukkue lähti 4x337m viestiin lupaavista asetelmista. Joukkue koostui Halosen lisäksi Riina Heikkosesta, Tanja Kokkosesta ja Merituuli Jääskeläisestä. Lähdössä lähetystekniikka kuitenkin takkusi ja lähtölaukauksesta kuultiin vain pihaus, jos sitäkään. Juoksijat kuitenkin starttasivat matkalle, eikä juoksijoita ammuttu takaisin. ”En kuullut laukausta lainkaan ja luulin ottaneeni varaslähdön. Näin ollen lopetin juoksemisen, kunnes kurkkasin olan yli ja näin muiden juoksijoiden tulevan ohi”, kommentoi avausosuuden juoksija Merituuli Jääskeläinen. Jääskeläinen sai kuitenkin rytmin juoksuun ja tuli ensimmäiseen vaihtoon sillä hetkellä kakkosena olevan Joensuun Katajan kintereillä. Kolmannella osuudella Heikkonen nosti LUM:n joukkueen lopulta kakkoseksi ja Halonen sai viimeisellä osuudella kirittyä eron johtavaan JKU:n joukkueeseen reiluun kahteen sekuntiin.

Tanja Kokkonen aitoi upeasti uuteen ennätykseensä 60m aitojen alkuerissä. Uusi ennätys kirjataan nyt 8,57, joka nostaa Kokkosen 17-vuotiaiden maailmantilasto kolmanneksi yleisen sarjan aitakorkeuksilla! Valitettavasti aika ei kuitenkaan kovaan aitafinaaliin riittänyt. Kokkonen oli kisan kahdeksas. Moona Korkealaakson oli tarkoitus startata tänään naisten 3000 metrille, mutta jättäytyi kilpailusta pois sairastelun vuoksi. Vaikka muutamia treenejä oli jo ehditty flunssan jälkeen tehdä, ei terveydentila ollut kisaamiseen riittävä. Nähtäväksi jää, osallistuuko Korkealaakso tulevana viikonloppuna ikäluokkansa SM-halleihin.