Lipsanen ja Tyystjärvi kolmiloikan kaksoisvoittoon – LUM:n urheilijat nappasivat 4 mitalia SM-hallien avauspäivänä Kuopiossa

Lipsanen ja Tyystjärvi kolmiloikan kaksoisvoittoon – LUM:n urheilijat nappasivat 4 mitalia SM-hallien avauspäivänä Kuopiossa

 

Lappeenrannan Urheilu-Miesten urheilijat pistivät parastaan, kun suomen mestaruushallit starttasivat tänään Kuopiossa. Kotiin tuomisina LUMmilaiset toivat täyden värisuoran, yhteensä 4 mitalia. Päivän urakan aloitti kävelijä Tiia Kuikka, joka käveli naisten 3000 metrillä pronssille ennätysajallaan 13.30,25. ”Nihkeä maku jäi kisasta ja harmittamaan. En saanut mitään irti ja maalissa voimia oli vielä ihan liikaa jäljellä. Tasanen vauhti on kuitenkin toisaalta myös ihan positiivinen asia. Kaikki kierrokset olivat sekunnin sisään.Päivän kilpailu oli Kuikalle hallikauden ensimmäinen. ” Taustat ja treenit huomioiden ihan ok siis kuitenkin, vaikka ärsyttääkin että ei ollut kuin ns. yksi vaihde millä mennä alusta loppuun.” Kilpailun voitti ennakkosuosikki Espoon Tapioiden Helene Haapaniemi ajalla 13.13,47.

Simo Lipsanen (oik.) ja Arttu Tyystjärvi nappasivat miesten kolmiloikan kaksoisvoiton. Kuva: yleisurheilu.fi

Miesten kolmiloikkakisassa sijoituksia saatiin jännittää viimeisille kierroksille asti. Kisan mestaruustittelin lunasti odotetusti Simo Lipsanen, miehelle hivenen vaatimattomalla tuloksella, 16,19. Lipsanen loikkasi viime viikonloppuna Ranskassa uuden halli SE tuloksen 16,98.

Seura- ja harjoituskaveri Arttu Tyystjärveltä nähtiin puolestaan hienoa venymistä ja rautaisia hermoja. Lapin Lukon Aaro Davidila paransi ennätyslukemiaan 15.24:n kisan viimeisellä kierroksella tiputtaen Tyystjärven sillä hetkellä kisassa neljänneksi ja Kangasalan Urheilijoiden Topias Koukkulan kolmanneksi. Tyystjärvi pystyi kuitenkin nostamaan itsensä viimeisellä hypyllä neljänneltä sijalta hopeapallille kauden parhaalla tuloksella 15,41. Viisi ensimmäistä kierrosta oli tosi vaikeaa tekemistä, mutta viimeisellä sain taas tuntuman hyppäämiseen.  Davidilan Aaron ennätyshyppy tavallaan sytytti uudelleen”, kommentoi Tyystjärvi kisan jälkeen. ”Toivottavasti tuo nyt avasi päätä taas niin, että Joensuussa pystyy vielä tuosta parantamaan.” Tyystjärvi kisaa kolmiloikassa seuraavan kerran ensi viikonloppuna kilpailtavissa nuorten SM-halleissa Joensuussa. Ennen sitä luvassa on kuitenkin vielä huomisen pituuskisa, johon Tyystjärvi lähtee haastamaan pituusmiehet ja sekoittamaan pakkaa.

Kristiina Halonen (vas.) valmistautumassa 400m juoksuun

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kisapäivänpäivän päättivät 400 metrin naiset Kristiina Halonen ja Riina Heikkonen.  Halonen lähti kisaan tilastojen valossa kakkossijalta, pahimpana haastajanaan Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen. Halonen jätti Määttäsen taakseen jo toisessa kaarteessa, mutta tiukka kamppailu Turun Toverien Milja Thuresonin kanssa kääntyi viimeisillä metreillä Thuresonin eduksi, matkan loppuessa Halosen kannalta harmittavasti kesken. Vaikka yleisen sarjan hopeamitali oli Haloselle ensimmäinen, ja aika 54,83 kirkkaasti uusi ennätys, harmitti niukka häviö Halosta. ” Voittamaan lähdettiin ja jos rehellisiä ollaan, niin kyllä häviö harmitti. Tällä kertaa juoksu tuli loppuun asti mutta maaliviiva tuli liian aikaisin vastaan.” Viime talvena Halonen juoksi 800 metrillä pronssille.

Riina Heikkonen sijoittui kisassa kymmenenneksi uudella sisäratojen ennätysajalla 58,02. ”Ihan hyvä suoritus, vähän turhan varovainen aloitus. Tuntui, että lopussa oli vähän liikaakin voimia, mutta halliennätykseen tietysti pitää olla tyytyväinen. Ulkona olen juossut 2 kertaa kovempaa. Viikolla vaivasi flunssa ja olo tuntui edelleen vähän tukkoiselta. Edellisen päivän vanhojentanssitkaan eivät varmaan edesauttaneet suoritusta”, kommentoi Heikkonen juoksua.

LUM:N Aku Partanen joutui jättämään miesten 5000 metrin kävelykisan väliin huonovointisuuden ja jalan kramppiongelmien takia. Miesten kävelykisan voitti ylivoimaisesti pahimman kilpaveljen puuttuessa Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen. Merituuli Jääskeläinen juoksi 60 metrin alkuerissä sijalle 23 ajalla 7,90.

Mestaruuskamppailut jatkuvat huomenna. Luvassa on: M pituus (Simo Lipsanen, Arttu Tyystjärvi), N 300m aj. (Kristiina Halonen), N 3000m (Moona Korkealaakso), N 60m aj (Tanja Kokkonen).