Sisäratojen Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Kuopiossa – Lappeenrannan Urheilu-Miesten joukkueella mahdollisuudet useisiin mestaruuksiin

Sisäratojen Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Kuopiossa – Lappeenrannan Urheilu-Miesten joukkueella mahdollisuudet useisiin mestaruuksiin

Kaksipäiväiset suomenmestaruushallit kilpaillaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa. Lappeenrannan Urheilu-Miehet ovat lähdössä mukaan mitalijahtiin yhdeksän edustajan voimin, poikkeuksellisen kovatasoisella kokoonpanolla. Parhaimmillaan LUMmilaisilta voidaan odottaa kotiin tuomisina 6-8 mitalia.

Lipsasella tavoitteena tuplamestaruus

Kuvassa Lipsanen (oik.), Tyystjärvi (kesk.) ja valmentaja Petri Lipsanen. Kuva: SUL arkisto

Viikonloppuna yksi kiinnostavimmista lajeista on lauantaina kisailtava miesten kolmiloikka, jossa kisaavat ehdoton ennakkosuosikki Simo Lipsanen sekä tiukasti mitalikannassa kiinni oleva Arttu Tyystjärvi. Lipsanen rikkoi omissa nimissä olleen sisäratojen SE-tuloksen viime viikonloppuna Ranskan Lievinissä ja nousi hypyllään Euroopan tilaston kärkeen. Nähtäväksi jääkin, pystyykö Lipsanen parantamaan ennätystä toistamiseen ja ylittyykö 17 metrin haamuraja myös halliolosuhteissa.

Lipsanen tavoittelee kirkkainta sijoitusta myös miesten pituuskisassa sunnuntaina. Tällä hetkellä tilastojen valossa kovin haastaja on Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen, joka tällä kaudella on ponnistanut tuloksen 7,94. Väyrysen vaihteleva tulostaso jättää kuitenkin sopivasti yllätysmomenttia miesten hyppykisaan. Lipsasen kauden paras tulos kirjataan lukemin 7,62.

Halonen haastaa Määttäsen 400 metrillä

Eveliina Määttänen pitää hallussaan sisäratojen 400 metrin tilastokärkeä. Kuva: Anssi Mäkinen

Viikonlopun toinen tuplamitalistiehdokas on Kristiina Halonen, joka starttaa sekä 400 metrillä, että 300 metrin aidoissa. Halonen pitää tällä hetkellä nimissään kotimaan tilastokärkeä pitkissä aidoissa ja on kakkosena 400 metrillä. 400 metrillä tilastokärkeä hallitsee tällä hetkellä Keski-Uudenmaan Yleisurheilu Tuusulan Eveliina Määttänen, mutta menneen viikonlopun hallimaaottelussa Norjassa Halonen onnistui jättämään Määttäsen taakseen. 400 metrin matkalle on ilmoittautunut myös muita kovia haastajia, kuten esimerkiksi Aino Pulkkinen ja Milja Thureson. Pulkkinen voitti 400m viime kesän Kalevan kisoissa Thuresonin sijoittuessa hopealle.

Partanen ja Kuikka mukana kävelyissä, Korkealaakso suomenennätysjahdissa

Aku Partanen käveli viime kesänä SE ajan 5000 metrillä. Kuva: Anssi Mäkinen

Aku Partanen starttaa tulevana lauantaina toista kertaa tällä kaudella, Tiia Kuikka ensimmäistä. Vajaat kaksi viikkoa sitten Partanen käveli Espoon Areenakävelyissä oman ennätyksensä ja kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman kotimaisen ajan 5000m hallikävelyssä, osana 30 kilometrin harjoitusta. Viime kesänä Lappeenrannan Motonet GP:ssä Partanen käveli ulkoratojen suomen ennätyksen kyseisellä matkalla.

17-vuotias Moona Korkealaakso on juossut tällä kaudella kansainvälisestikin kovia tuloksia nuorten kestävyysmatkoilla. Kuopiossa Korkealaakso kilpailee naisten 3000 metrillä tavoitellen mahdollisimman korkeaa sijoitusta ja hyvää juoksua. Korkealaakso on juossut tällä kaudella 3000m aikaan 9.41,57, joka hätyyttelee ensimmäistä kertaa kahteen vuosikymmeneen 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastojen kärkeä. Ikäluokan SE tulos 9.35,02 on 21 vuotta vanha ja sen on tehnyt Tuula Laitinen vuonna -98. Onnistuneella juoksulla Korkealaaksolla on eväät kirjata uudet SE lukemat.

Kuopiossa mukana edellä mainittujen urheilijoiden lisäksi ovat Tanja Kokkonen (60m aj), Merituuli Jääskeläinen (60m, 200m) ja Riina Heikkonen (400m). Lisäksi Lappeenrannan Urheilu-Miesten naisten viestijoukkue on mukana tavoittelemassa viestikultaa 4x337m matkalla.

Seura toivottaa onnea urheilijoille viikonlopun koitokseen!