Valmistautuminen SM-halleihin alkaa: Lipsanen loikki uuden Suomen ennätyksen, Halonen kiihdytti lähelle kauden kotimaista kärkiaikaa

Valmistautuminen SM-halleihin alkaa: Lipsanen loikki uuden Suomen ennätyksen, Halonen kiihdytti lähelle kotimaista kärkiaikaa

 

Simo Lipsanen Kuva Anssi Mäkinen

Viikonloppuna elettiin suomalaisen kolmiloikan juhlaa, kun LUM:n Simo Lipsanen sekä Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä loikkivat uudet Suomen halliennätykset. Mäkelä loikki uudella SE tuloksella 14,38 Madridin kansainvälisessä kilpailussa viidenneksi. Lipsanen puolestaan nappasi sunnuntai-iltana hopeaa Ranskan Lievinissä tuloksella 16,98, joka nosti miehen kaksi vuotta vanhaa SE lukemaa 14 sentillä. Lipsasen hyppäämä tasainen sarja lupaa hyvää maaliskuun alun EM hallikisoja silmällä pitäen. Viikonlopun pisin loikka nosti Lipsasen Euroopan tilastojen kärkeen.

Ennen kauden pääkilpailua edessä on kuitenkin vielä tulevana viikonloppuna kisailtavat suomenmestaruushallit, jossa Lipsanen hyppää loikan lisäksi pituuden. Lipsanen on hypännyt tällä kaudella yhden pituuskisan, jossa hän ponkaisi lupaavasti lukemiin 7,62. Tuloksen kovasta tasosta kertoo se, että tuloksella sijoitutaan kotimaan tilaistoissa kakkoseksi. Kärkeä tällä hetkellä pitää Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen tuloksella 7,94. Nähtäväksi jääkin miten Lipsanen onnistuu haastamaan pituushyppääjät heidän omassa leipälajissaan.

LUM:lla kaksi edustajaa Pohjoismaiden hallimaaottelussa Norjassa

Pohjoismaiden hallimaaottelut käytiin menneenä sunnuntaina Norjan Bærumissa, jossa LUM sai kunnian edustaa kahden urheilijan voimin. Lupaavia tuloksia tällä kaudella jo aikaisemmin tahkonnut Kristiina Halonen juoksi hopealle naisten 400m sileällä henkilökohtaiseen ennätysaikaansa 55,41. Vaikka maaottelun hengessä tärkeintä onkin mahdollisimman hyvä sijoitus naapurimaiden edustajiin nähden, mainittavaa on, että Halonen jätti taakseen myös Suomen tilastokärkiaikaa nimissään pitävän Eveliina Määttäsen. Määttänen on tällä kaudella juossut ennätyksensä 55,09. Kaksikko kohtaa uudelleen viikonlopun SM halleissa, jossa ratkotaan sisäratojen herruus kyseisellä matkalla. Halonen osallistuu viikonlopun kisoissa myös 300m aitoihin. Halosen kommentti kisan jälkeen kuuluikin ”Kovempaa pitää vieläkin juosta”.

Arttu Tyystjärvi edusti Suomea miesten kolmiloikkakisassa, jossa hän venytti neljännelle sijalle kauden parhaallaan 15,34. Valitettavasti Tyystjärven hypyistä vain kaksi mitattiin loppujen ollessa yliastuttuja. Tämän perusteella näyttäisikin siltä, että vauhtijuoksussa on tällä hetkellä haasteita. Positiivinen tuloskehitys kauden aikana antaa kuitenkin hyviä merkkejä kasvavasta kisakunnosta. Myös Tyystjärvi kisaa viikonlopun SM halleissa sekä loikassa, että pituudessa.