LUM sopeuttaa toimintaansa

Lappeenrannan Urheilu-Miehet sopeuttaa toimintaansa koronaviruspandemian takia ja lomauttaa päätoimiset työntekijänsä. Lomautus koskee neljää LUM:n toimiston työntekijää. Kuukauden mittaiset lomautukset ovat alkaneet jo 1.4. ja ne toteutetaan porrastetusti kevään ja alkukesän aikana.

Koronaviruspandemian takia LUM on muiden urheiluseurojen tavoin keskeyttänyt kaiken urheilutoimintansa. Kevään ja alkukesän kilpailut ja tapahtumat on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan.

12.-14.6. Lappeenrannan Kimpisellä järjestettävän nuorten yleisurheilutapahtuma Youth Athletics Gamesin osalta ajankohta varmistuu 16.4. Jos tapahtumaa ei voida koronaviruspandemian takia järjestää kesäkuussa, varapäivät ovat 31.7.-2.8.2020.

27.5. pidettäväksi suunniteltujen Marskin kisojen mahdollinen uusi ajankohta selviää myöhemmin. Kuntoilutapahtuma Prinsessakierros on puolestaan siirretty helatorstailta elokuulle, uusi ajankohta on 15.8.

Iitiän tanssilavan osalta toukokuun ohjelmisto on peruttu. Tanssikesän avajaisia Iitiässä vietetään, kun tilanne sen sallii.

Viime viikot koronapandemian takia tauolla olleiden LUM:n alle 14-vuotiaiden junioriryhmien toiminta käynnistetään etäohjauksena viikolla 15. LUM haluaa etätoiminnalla olla mukana perheiden arjessa ja tuoda tuttuja rutiineja poikkeustilan vallitessa.

Alle 14-vuotiaiden kesätoiminta pyritään aloittamaan ajallaan, joko etänä tai konkreettisina ryhmätoimintoina, huomioiden sen hetkiset ohjeistukset. Kesän ryhmistä tiedotetaan toukokuun puolessa välissä ja ilmoittautuminen starttaa välittömästi tämän jälkeen, jos vain mahdollista.

Yli 14-vuotiaiden valmennusryhmien toimintaa on jatkettu valmentajien henkilökohtaisen ohjelmoinnin mukaan. Harjoittelua toteutetaan, valmentajasta ja ryhmästä riippuen, joko yksin tai pienryhmissä.

Haasteellisessa tilanteessa LUM on aloittanut myös jäsenhankintakampanjan sekä kannatustuotteiden myynnin. Toimilla pyritään lisäämään yhteisöllisyyttä ja saamaan apuja junioritoiminnan jatkuvuuteen.