YAG siirtyi kesään 2021

Nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletics Games (YAG) siirtyy vuoteen 2021. YAG järjestetään Lappeenrannassa 23.-25.7 2021. Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetä.

YAG:n piti olla Lappeenrannassa kuluvan vuoden heinä-elokuun taitteessa.

– Päädyimme siirtoon ensi vuodelle, koska haluamme säilyttää Youth Athletics Gamesin suurtapahtuman luonteen samalla varmistaen, ettei osanottajien tai toimitsijoiden terveyttä vaaranneta, sanoo Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

– Viranomaiset ovat luvanneet kesäkuussa tietoa millaisin reunaehdoin yleisötapahtumia voidaan elokuussa järjestää. Arvioimme kuitenkin itse, että näissä oloissa emme pysty tarjoamaan lapsille ja nuorille sellaista tapahtumatunnelmaa kuin YAG:n henki vaatii.

Vuosi sitten Lahdessa järjestetty YAG keräsi paikalle noin  1 700 nuorta urheilijaa.

YAG:n ilmoittautumismaksut eli YAG:hen varatut kisapaketit siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021.

– Jos urheilijalla on selkeä este, ettei hän pysty uuden päivämäärän takia kisapakettia käyttämään, palautamme kisapaketin hinnan miinus 10 euron käsittelymaksu, Jäntti sanoo.

Nuorisokansalliset Kimpsellä 1.-2.8.2020

Vaikka YAG ei järjestetä, Lappeenrannan Kimpisen kentällä kilpaillaan 1.-2. elokuuta nuorten kansalliset yleisurheilukilpailut.

– Se on hyvä tilaisuus käydä tutustumassa Kimpisen kenttään ja suorituspaikkoihin, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja, sanoo YAG:n pääsihteeri Salli Kirvesmies.