Yleisurheilukesä Kimpisellä avattiin Marskin kisoilla

Keskiviikkona Kimpisen kentällä käydyissä Marskin kisoissa tehtiin kaksi kauden kotimaista kärkitulosta. JKU:n Viljami Kaasalainen juoksi 200 metriä kärkiaikaan 21,83. Tulos syntyi 1,9 sekuntimetrin vastatuulessa. Naisten kolmiloikassa Mikkelin Kilpa-Veikkojen Lotta Kirvesmies paransi kauden kärkitulosta lukemiin 12,38.

Naisten keihäässä voiton vei latvialainen Līna Mūze tuloksella 56,38. LUM:n Saara Lipsanen heitti kauden avauksessaan 51,06

Miesten pituushypyssä Imatran Urheilijoiden 19-vuotias Otto Pulkkinen paransi ennätystään 27 senttiä ja hyppäsi tuloksen 727. Pulkkisen tulos on tämän kauden toiseksi paras Suomessa. Toiseksi pituudessa sijoittui 697 hypännyt LUM:n Kasperi Vehmaa (-05). Tulos on 15 vuotiaiden poikien kesän kärkitulos ja miesten tilastossakin kesän viidenneksi paras tulos Suomessa.

LUM:n Tanja Kokkonen voitti naisten 100 metrin aitajuoksun ajalla 14,19. Tulos syntyi 1,6 sekuntimetrin vastatuuleen. Toiseksi sijoittui LUM:n Essi Vehmaa ajalla 14.84.

Naisten 200 metrillä voittaja oli LUM:n Merituuli Jääskeläinen ajalla 26,11. Toisena Essi Vehmaa ajalla 26.50. Vastatuulta juoksussa oli 2,9 sekuntimetriä.

Miesten seiväshypyssä hallitseva Suomen mestari Tomas Wecksten pudotti kolme kertaa aloituskorkeudestaan viidestä metristä. Voiton vei LUM:n Tuomas Outinen tuloksella 480.

Miesten 1500 metrillä voiton otti LUM:n Samu Heikkonen ajalla 4.02.60. LUM:n nuoret Martti Majuri ja Lauri Nokkala sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Molemmat paransivat henkilökohtaisia ennätyksiään. Majurin aika oli 4.24.20 ja Nokkalan 4.27.94, joka on myös 15-vuotiainen kauden kotimainen kärkiaika.

Marskin kisojen tulokset


Kuvat: Aaro Nuoramo