Haastattelussa Lauri Nokkala

LUM:n nuorista urheilijoista haastatteluvuorossa kaksi Suomen mestaruutta pari viikkoa sitten Naantalissa P15 sarjassa voittanut Lauri Nokkala.

Ennätyksiään tänä kesänä hienosti parantanut Lauri otti SM-kisoissa kultaa P15 1500 metrin esteissä ja 2000 metrillä.

-Aika nappiin meni, kovin paljon enemmän ei voinut odottaa. Pieni arvaus oli, että kahteen mestaruuteen on mahdollisuus. Viime vuonna Lahdessa voitin esteet ja 2000 metrillä olin kolmas. Nyt tuli parannusta siihen, olen tyytyväinen

-Vähän enemmän olisi voinut ennen SM-kisoja kilpailla, olisi sitä kautta ehkä saanut parempaa tatsia. Mutta, ei se sinänsä niin paljon haitannut. Kuitenkin saanut hyvin valmistauduttua ja treenattua. Ennätyksiäkin on saanut parannettua tänä kesänä oikein mukavasti

Nuoren juoksijan ohjelmaan on kuulunut tasaisesti esteitä ja sileitä.

-Valintaa ei ole vielä tässä kohtaa tullut. Kummatkin, sekä esteet että sileät matkat, sopivat ja molempia juostaan

Lemiltä kotoisin olevan Laurin yleisurheiluharrastus lähti liikkeelle koulusta, myöhemmin mukaan tulivat LUM:n ryhmät.

-Koulun kisoista se lähti, pikkukisoista. Innostuin urheilusta ala-asteella, olisinkohan ollut 9-vuotta, kun tulin kokeilemaan LUM:n ryhmään ja innostuin siitä sitten. Kaikenlaista tuli kokeiltua. Kun tuloksia alkoi tulemaan, niin siitä sitten innostui juoksemisesta vain enemmän. Pari vuotta sitten vaihtui valmennus, Jarmo Viskari on nyt valmentanut minua viimeiset kaksi vuotta

Yleisurheilun lisäksi Lauri harrastaa myös salibandyä.

-Tänä vuonna on tarkoitus mennä SaiPa salibandyn joukkueeseen mukaan. Tavoite on, että päästäisiin SM-sarjaan pelaamaan. Salibandyn olen aloittanut Lemillä ja pelannut kuusivuotiaasta saakka. Yleisurheilu on kuitenkin ykköslaji

-Lemillä ei yleisurheilua ole ollut hirveästi mahdollista harrastaa, mutta muuten siellä on ollut tosi hyvät mahdollisuudet harrastaa urheilua. Salibandyä ja jalkapalloa olen harrastanut pienestä pitäen. 6-vuotiaana aloitin salibandyn ja 7-vuotiaana jalkapallon

Tuplamestarin ensi kesänä tavoitteena on luonnollisesti SM-kisat, myös EM-kisat ovat käyneet mielessä.

-Ensi kauden tavoitteet ovat 16-vuotiaiden SM-kisoissa. Varovaisesti olen kyllä katsonut mitkä ne EM-kisarajat ovat siellä 17-vuotiaissa. Kyllähän ne kovat on, mutta se on sellainen pieni haave. Tavoitteita pitää olla. Se on kyllä korkea tavoite, jos sinne pääsisi mukaan

-Pitemmällä tähtäimellä en ole liikaa suunnitellut, mennään vuosi kerrallaan ja katsotaan, miten lähtee menemään

Miten paljon juoksija sitten käyttää aikaa harjoitteluun viikossa ja miten harjoittelun ja koulun yhteensovittaminen on sujunut?

-Normiviikossa harjoittelen semmoiset kuusi kertaa viikossa, joista kolme tai neljä omatoimista. Lenkillä jos käyn niin sellainen 30-60 minuuttia menee kerralla

-Aloitin nyt peruskoulun ysillä Lemillä. Ei ole ollut kauheasti ongelmia, hyvin on koulu sujunut. Tullut siinä sivussa, ehkä nyt ysillä pitää panostaa enemmän. Kimpisen Lukio on peruskoulun jälkeen tähtäimessä

Vieläkö koulun ja urheilun lisäksi jää aikaa muihin harrastuksiin

-Kyllä jää, kavereitten kanssa ehtii hyvin olemaan ja viettämään vapaa-aikaa

Suvusta löytyy myös urheilutaustaa, ja nimenomaan kestävyysjuoksusta.

-Kumpikaan vanhemmista ei ole hirveästi urheillut, mutta ukki oli kestävyysjuoksija kanssa

Vaikka kesän kilpailukausi alkaa olla lopullaan löytyy ohjelmasta vielä kilpailuja.

-Säbä ottaa nyt tässä syksyn tullen isomman roolin, mutta SM-viestit ja Seuracup-finaali ovat vielä ohjelmassa. Mahdollisesti myös SM-maastot. Se on tosin vielä vähän arvoitus, että lähdenkö sinne mukaan

 

Lauri Nokkala, synt. 21.4.2005

Ulkona:
1500m 4.27,94
2000m 5.58,00
1500m ej 4.37,44
2000m ej 7.14,26
800m 2.09,82

Halli
1500m 4.30,64
800m 2.10,97
300m 41,23

Teksti ja kuvat: Tomi Sillanvuo