Janne Vehmaa LUM:n puheenjohtajaksi

Lappeenrannan Urheilu-Miehet ry:n syyskokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Janne Vehmaan. Hän seuraa tehtävässä puheenjohtajana seitsemän vuotta toiminutta Mauri Auvista.

Erovuorossa olleiden Matti Lavin ja Jonne Mustosen tilalle uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Leif Ekroth ja Jari Käyhty.

LUM:n johtokuntaan vuonna 2021 kuuluvat: Janne Vehmaa (pj), Mauri Auvinen, Paula Arminen-Peltonen, Leif Ekroth, Ari Jussila, Jari Käyhty, Mia Peltola, Jarkko Uitto ja Tellervo Vehviläinen.

Seitsemän vuotta seuran puheenjohtajana toiminut Mauri Auvinen sai runsaasti kiitosta kokoukseen osallistuneilta. Auvisen puheenjohtajakaudelta nostettiin esiin hyvä urheilullinen menestys, tasapainoinen talous ja monet seuran kehitystoimet kuten muun muassa kattava toimintakäsikirja. Seitsemään vuoteen mahtuu myös monet TV-kisat ja viimeisimpänä viime kesän Kalevan kisat, joissa Auvinen toimi pääsihteerinä.

Nämä seitsemän vuotta ison urheiluseuran ytimessä ovat antaneet kokemusta ja näkemystä nykypäivän seuratoiminnan haasteista. Olen tullut entistä enemmän vakuuttuneeksi siitä, että menestyäkseen seuratoiminta tarvitsee yhä enemmän ammattimaista toimintaa, mutta myös edelleen vapaaehtoisten työpanos on se voimavara, jota ilman seuratoimintaa ei koko laajuudessaan voi pyörittää, kommentoi Mauri Auvinen

Kokonaan seuratoiminnasta Mauri Auvinen ei puheenjohtajakauden päättymisen jälkeen ole vetäytymässä, työ jatkuu seuran talouden ja mahdollisesti myös valmennuksen parissa.

-Seuran peräsimeen astuu nyt ensi vuoden alusta pitkäaikaisella LUM-kokemuksella Janne Vehmaa. En itsekään ole vetäytymässä syrjään seuratoiminnasta, jatkan toimintaa pyrkien vahvistamaan seuran talouden parantamiseen liittyviä toimia ja myös valmennus vanhoilta taustoiltani kiinnostaa jossain muodossa edelleen. Toivotan Jannelle menestystä ja seuraväen tukea hänen alkavalle puheenjohtajakaudelleen, päättää Auvinen

Uusi puheenjohtaja Janne Vehmaa on pitkäaikainen lummilainen. Ura seurassa alkoi 40 vuotta sitten urheilukoulussa. Kilpaurheilua hän harrasti seuran väreissä lähes 20 vuotta, ja on sen jälkeen ollut mukana myös monessa jaostossa sekä useita vuosia johtokunnassa. LUM:n järjestämissä kilpailuissa Janne Vehmaa on nähty usein toimitsijana, lähinnä lähettäjänä tehtävissä. Hän toimii myös seurassa valmentajana. Valmennusura alkoi kolmen pojan valmentajana vuonna 2004, ja tällä hetkellä valmennuksessa on kolme aitajuoksija/hyppääjä tyttöä. LUM uran vuosien varrelle on mahtunut myös monia talkoita, näistä mieleenpainuvimpana 90-luvulla kaivoksen luolaan rakennettu harjoituspaikka.

On kunnia asia toimia yhden Suomen suurimman ja hienoimman urheiluseuran puheenjohtajana. Seuran menestykseen ja kehittymiseen tarvitaan kuitenkin jatkuvasti kovaa työtä: laajaa sitoutuneiden vapaaehtoisten joukkoa sekä motivoituneita työntekijöitä, kommentoi tuore puheenjohtaja Janne Vehmaa

LUM:n toiminnan kehittämisen kannalta lähivuosien merkittävimmäksi asiaksi uusi puheenjohtaja nostaa sisäliikuntahallin. 

-Uusi sisäliikuntahalli on LUM:lle merkittävä ja hieno mahdollisuus. Ei ainoastaan huippu- ja kilpaurheilun kehittämiseksi, vaan se myös mahdollistaa junioritoiminnan kasvattamisen ja monipuolistamisen. Hallin ansiosta voidaan kehittää myös aikuisille suunnattua harrastustoimintaa. Toivottavasti sisäliikuntahalli lisää myös seurojen ja lajien välistä yhteistyötä. Yhteisenä tavoitteena seurojen ja kaupungin kanssa voisi olla urheilulukion perustaminen Lappeenrantaan, jatkaa Vehmaa

Lue lisää seitsemän vuotta LUM:ia luotsanneen Mauri Auvisen ajatuksia TÄÄLTÄ