Juniorijaosto palkitsi parhaiten menestyneitä junioriurheilijoita

Vuoden päätökseen on pukin odottamisen lisäksi kuulunut junioriurheilijoiden palkitseminen. Tänä talvena ansioituneita nuoria urheilujoita palkittiin yhdeksässä eri kategoriassa. Valinnat tekee vuosittain Juniorijaosto, joka painottaa valinnoissaan kansallisen menestyksen lisäksi myös monipuolisuutta ja motivoituneisuutta. Palkitsemiset on perinteisesti suoritettu urheilukoululaisten pikkujoulujen yhteydessä, mutta vuoden teemaan mukautuen tämäkin hoidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti osana ryhmien omia harjoituksia.

LUM onnttelee kaikkia palkittuja hienoista suorituksista!

Vuoden 2020 junioriurheilijat


Vuoden poikajuniori 2020: Perttu Aakko
Perttu on kehittynyt muutamana viime vuotena huimasti ja pystyi nostamaan tasoaan useassa eri lajissa ikäistensä suomen kärkeen menneellä kaudella. 60 metrillä ennätys parani edelliseen vuoteen nähden 84 sadasosaa ja pituudessa huimat 90 senttiä! Tänä kesänä mittaa ei päästy ottamaan junnujen vuoden isoimmissa kisoissa YAG:ssä, mutta Perttu teki upean suorituksen maaliskuun TJIG kisoissa sijoittuessaan pituudessa kolmanneksi ja 60 metrillä nejänneksi.

Vuoden tyttöjuniori 2020: Sara Kyllönen 

Sara on osoittanut  harrastuksen aloittamisesta saakka edellytyksiä erityisesti pikamatkoihin ja aitajuoksuun. Myös hyppy ja jotkin heittolajit ovat kulkeneet ilahduttavasti mukana matkassa. Tänä vuonna hän sijoittui ikäisissään 20 parhaan joukkoon sekä 60 , että 200 metrin aidoissa.

Vuoden pika- ja aitajuoksijajuniori 2020: Eelis Hyvärinen

Eelis on usean lajin taitaja, myös yleisurheilun ulkopuolella! Menneenä kesänä Eelis urakoi tuloksia kymmenessä eri yleiurheilulajissa ja sijoittui ikäistensä tilastoissa hienosti yhdeksänneksi 60 metrillä. Eelis nappasi viime kesänä yhteensä seitsemän piirinmestaruusmitalia, joista neljä oli kultaisia.

Vuoden hyppääjäjuniori 2020: Jade Hänninen

Jade on pitkän linjan LUMmilainen ja taitaa useita eri lajeja. Tätä nuorta naista nähtiin kesällä pikamatkojen lisäksi monipuolisesti eri hyppylajeissa, pituudessa, kolmiloikassa ja korkeudessa. Jade paranti menneenä kesänä ennätyksiään jokaisessa lajissa. Siirtyminen alueponnistuksesta lankkuponnistukseen kuitenkin näkyi pituussuuntaisissa hypyissä jonkin verran, joten jäämme innolla odottamaan minkälaisia tuloksia Jade tulevalla kaudella näissä lajeissa tekee, kunhan tekniikka saadaan vakiinnutettua!

Vuoden kestävyysjuoksijajuniori 2020: Iida Karhunen

Iida usean muun palkitun tapaan, on monilahjakas nuori. Iidan päälajina tällä hetkellä on taitoljuistelu, mutta yleisurheilun puolella Iida urakoi tavallisimmin kestävyyslajien puolella. Iida hallitsee pitkien matkojen lisäksi kuitenkin myös monta muuta yleisurheilulajia joten hän haastaa kilpakumppaninsa hienostiu myös hyppy ja pikajuoksulajeissa. Iida sijoittui ikäisissään suomen tilastojen 13 parhaan joukkoon sekä 1000, että 600 metrillä.

Vuoden heittäjäjuniori 2020: Eino Sainio

Eino on myös usean lajin taitaja! Yleiurheilun saralla hänen erikoisosaamisensa suuntautuu heittoihin. Kuluneena vuotena Eino kilpailikin jokaisessa heittolajissa (kuula, kiekko, keihäs ja moukari). Keihäässä Eino paransi tänä vuonna ennätystään lähes kymmenen metriä lukemiin 38,93. Tällä tuloksella Eino sijoittui tilasto 10ksi ikäisissään.

Vuoden yllättäjäpoika 2020: Leevi Pohjonen

Leevi on  uusi tulokas LUMmissa ja hieno vahvistus riveihimme! Leevi aloitti yleisurheilun vahvasti erityisesti pikajuoksun ja pituushypyn puolella. Leevin ennätys 60 metrillä on 9,09 ja pituudessa 3,62.

Vuoden yllättäjätyttö 2020: Salla Tarkiainen

Sallaa on nähty LUM:n toiminnassa jo muutamia vuosia! Tämän vikkeläjalkaisen nuoren naisen toinen harrastus on sirkus, jonka ominaisuudet ja into välittyvät upeasti myös yleisurheilun puolelle. Salla on kehittynyt monipuolisesti lajeissaan ja positiivisella olemuksellaan kannustaa myös kanssakilpailijoita parempiin suorituksiin.

 

Vuoden tsemppari 2020: Saana Aronpuro

Vuoden tsemppariksi valitaan vuosittain sellainen henkilö, joka on ennakkoluulottomasti kokeillut kaikenlaisia lajeja ja toiminut joukkueen parhaaksi esmerkiksi viesteissä tai seuracupissa. Tsempparipalkinnon saaja voi ollamyös poikkeuksellisen kannustava ja toisia toiminnallaan tukeva. Tänä vuonna tsempparipalkinnon saaja Saana, saa tämän tunnustuksen ennakkoluulottomasta ja esimerkillisestä asenteestaan kesän koitoksissa!