Uusien kokoontumisrajoitusten vaikutus LUM:n toimintaan

Etelä-Karjala on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) ja Etelä-Karjalan alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä ovat antaneet uusia suosituksia ja asettaneet rajoituksia, jotka ovat voimassa 3.-31.12.

Kiihtymisvaiheessa voi järjestää enää alle 20 hengen tilaisuuksia, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Liikuntapaikkoja koskien Lappeenrannan kaupunki suosittelee, että aikuisten ja yli 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa kaupungin liikuntatiloissa 20 henkilön määrärajauksen huomioiden.

LUM:n lasten ja nuorten ryhmien ja urheilukoulujen toiminta jatkuu toistaiseksi suunnitellusti kokoontumisrajoitus huomioiden. Suurimpaan osaan ryhmistä kokoontumisrajoituksella ei ole vaikutusta. Ryhmäkoot mukautetaan tarvittaessa niin, ettei määräysten mukaista 20 hengen ylitystä tule harjoitustiloissa.

Harjoitustilanteissa vetoamme kaikkia liikuntatiloja käyttäviä kiinnittämään entistä enemmän huomiota käsien pesuun, käsidesin käyttöön ennen ja harjoitusten aikana sekä turvavälien noudattamiseen. Keskeistä on, että lähikontakteja vältetään, käytetään maskeja (pois lukien itse urheilusuoritus) ja huomioidaan ettei esim. harjoituksissa ole paikalla kuin ne, jotka siellä välttämättä kuuluvat olla.

Mahdollisista muutoksista ollaan ryhmiin yhteydessä henkilökohtaisesti. Mikäli toimintaan tulee muutoksia, niin siitä ilmoitetaan myös kotisivuilla ja Facebookissa.

Seuraa tiedottamista!

Tiedustelut:
Nuorisopäällikkö Salli Heinikainen; salli.heinikainen@lum.fi
Valmennuspäällikkö Tommi Viskari, tommi.viskari@lum.fi