Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 31.5. asti

Uutena päätöksenä aikaisempiin päätöksiin nähden:

Sisäliikuntatilat:

2001-2007 syntyneille avataan pienryhmissä (max 10 hlö) ja turvavälein toteutettuna 1.5. alkaen epidemiatilanteen sen salliessa.

-Myös lasten ja nuorten 2001-2007 syntyneillä ulkona tapahtuva paikallinen ottelu- ja pelitoiminta avataan mahdollisesti 1.5. alkaen.

-Alueellisen/valtakunnallisen sarjatoiminnan käynnistämistä ei vielä suositella.

Ulkoliikuntatilat:

Vuonna 2001-2007 syntyneet 

-Ulkona tapahtuvan harjoittelun käynnistäminen 20 hlö rajoitus 19.4 eteenpäin (kentällä/puolikenttä 20 +20)

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)

-Pukuhuoneet ei käytössä

– Paikallinen ottelu- ja pelitoiminta avataan 1.5. alkaen, alueellinen/valtakunnallinen sarjatoiminta vielä tauolla.

2008 syntyneet tai sitä nuoremmat

-Ulkona tapahtuvassa harjoittelussa 20 hlö rajoitus 19.4. eteenpäin (kentällä/puolikenttä 20+20)

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)

-Pukuhuoneet ei käytössä

-Paikallinen ottelu- ja pelitoiminta avataan 1.5. alkaen, alueellinen/valtakunnallinen sarjatoiminta vielä tauolla.

Vuonna 2000 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään 30.4.2021 saakka.

  Junioreiden ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lainkaan 30.4.2021 asti

Aikuisten ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä, pois lukien SM, 1-div.taso sekä jalkapallon Suomen Cup.

Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

Isot kentät kuten Amiksen lämmitettävä kenttä voidaan jakaa yhtä aikaa kahdelle 10 hengen harrastusryhmälle (10 henkeä/puolikas kenttä). Ryhmien tulee välttää kohtaamisia.

Ottelu- / esitystoiminta / harjoituspelit vielä tauolla toistaiseksi

Urheiluakatemia

-Ulkoharjoittelu mahdollista 19.4 eteenpäin

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)

Yleiset ohjeet tilojen käyttöön
Ryhmien liikkumista tulee valvoa harjoitusten ajan siten, että ryhmät eivät sekoitu pukuhuoneissa tai muissa yleisissä tiloissa liikkuessaan. Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harjoituskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

Pukutilojen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomioita ja rajoittaa sekä porrastaa pukutilojen käyttöä harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä. Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista

Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus)

Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi)

Liikuntatiloihin voivat tulla vain harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt. Lasten huoltajia pyydetään jättämään lapset hallien ulko-ovelle ja välttämään sisätiloissa liikkumista

Lue lisää:

Lappeenrannan kaupungin koronaohjeistukset:
https://www.lappeenranta.fi/news/Lappeenrannan-kaupungin-paivitetyt-koronaohjeistukset-liikuntatilojen-kaytosta-315-asti/m4rqpoop/d8f31ec1-19e6-46b2-816d-a4319824617d

EKSOTE – Tilannekuva Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella:
https://www.eksote.fi/Koronavirus/Sivut/default.aspx