Lappeenrannan Tähtikisoissa luvassa hieno yleisurheiluilta

Tiistaina 22.6. Kimpisen kentällä järjestettävissä yleisurheilun Tähtikisoissa on ohjelmassa monta mielenkiintoista lajia. Mukana on useita urheilijoita aivan Suomen yleisurheilun terävimmästä kärjestä.

Miesten keihäänheitossa nähdään kautensa avaava ja uutta tulemista tekevä, moninkertainen arvokisakävijä Teemu Wirkkala, jonka ennätys on kesällä 2009 heitetty 87,23. Keihäässä ovat mukana myös tänä kesänä 80 metriä ylittänyt Tino Mäkelä sekä 80 metrin viivaa hätyytellet Jami Kinnunen ja Toni Keränen.

Miesten 100 metrillä kauteensa avaa viime kesänä 10,28 juossut Samuli Samuelsson. Mukana ovat myös 10,51 juossut Santeri Örn, sekä alle 11 sekunnin miehet Erno Mehtonen, Viljami Hietaharju ja Joonas Liukkonen. Radalla nähdään myös 11 sekunnin rajan rikkomista hakeva nuori Jarno Eromäki. Kilpailussa on mukana myös useita LUM:n nuoria pikajuoksijoita.

Naisten 100 metrin aidoissa ennakkosuosikki on 12,91, tänä kesänä juossut Suomen mestari ja Suomen ennätysnainen Annimari Korte. Hän saa vastaansa 13,24 juosseen Anni Siirtolan. Mukana ovat lisäksi tänä kesänä ennätyksensä 13,69 juossut LUM:n Tanja Kokkonen, sekä Noora Juslin, Saara Keskitalo ja LUM:n Essi Vehmaa.

Yksi illan päälajeista on naisten moukarinheitto, jossa 71.81 tänä kesänä heittänyt tilastokakkonen Krista Tervo tavoittelee Suomen ennätystä ja Kimpisen kenttäennätystä. Mokana moukarikisassa ovat myös nuoret haastajat Kiira Väänänen ja Sara Killinen.

Miesten 1500 metrillä mukana kilpailussa ovat muun muassa Panu Jantunen, Konsta Hämäläinen ja Niklas Heikkilä. LUM:n juoksijoista radalla nähdään Samu Heikkonen, Saku Miettinen ja nuori Martti Majuri.

Miesten 400 metrillä paras tilastoaika on Viljami Kaasalaisella, 48.10. Mukana ovat myös Aleksi Sairanen ja LUM:n Mikko Ryhänen, sekä nuoret Jarmo Eromäki ja LUM:n Rasmus Vehmaa.

Naisten 100 metrillä osallistujalistalta löytyvät muun muassa Maria Räsänen, Karoliina Kujanpää, Saara Keskitalo ja LUM:n Merituuli Jääskeläinen.

Miesten pituudessa kilpailun ennakkosuosikkeja ovat yli seitsemän metrin miehet Konsta Kauppinen ja Tuomas Rouvali. Viime kesänä ennätyksekseen 705 hypännyt LUM:n nuori 16-vuotias Kasperi Vehmaa avaa kesän pituushyppykautensa tiistaina Kimpisellä.

Naisten keihäässä ovat Suomen kärkiheittäjistä mukana LUM:n Saara Lipsanen sekä Julia Valtanen, Jenni Kangas ja Laura Pesola.

Illan ohjelmassa on miesten sekä naisten ratakävelyt. LUM:n kilpakävelijöistä kilpailussa nähdään Aku Partanen miesten 5000 metrillä ja Tiia Kuikka naisten 3000 metrillä

LUM:n kärkiurheilijoista Tähtikisoissa nähdään lisäksi Moona Korkealaakso naisten 5000 metrillä ja Kristiina Halonen naisten 400 metrillä.  Ottelija Minttu Mattinen on mukana naisten kolmiloikassa ja naisten 100 metrin aidoissa.

Tähtikisoissa kilpaillaan myös muutamissa nuorten lajeissa. Etukäteen mielenkiintoisin on M17 sarjan 110 metrin aidat, jossa ikäluokkansa terävimpään kärkeen kuuluvat Kasperi Vehmaa, Rasmus Vehmaa ja Konsta Rutonen tavoittelevat kovia aikoja kotikentällään Kimpisen nopealla Mondolla.

Tähtikisoissa kilpaillaan 22 lajissa ja mukana on noin 120 urheilijaa.

Järjestävä seura LUM maksaa yleisen sarjan SE-tuloksesta 3000 euroa ja Kimpisen kenttäennätyksestä 1000 euroa.

Kisojen urheilijakattaus saattaa vielä täydentyä kovilla urheilijanimillä aivan kisojen alla. Erityisesti pikajuoksujen kohdalla käydään vielä keskusteluja osallistumisista.

(EDIT 22.6. Uutista päivitetty – Lisätty Korte ja poistettu Ruuskanen)

 

Teksti: Tomi Sillanvuo