LUM hankki defibrillaattorin

Lappeenrannan Urheilu-Miehet on hankkinut defibrillaattorin eli sydäniskurin. ja se on sijoitettu Iitiän tanssilavalle. Defibrillaattori löytyy jatkossa myös seuran järjestämistä tapahtumista, kuten esim. Muikku ja Pottu Kalamarkkinoilta.

Sydäniskuri eli defibrillaattori – tuttavallisesti defi tai deffa – on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt henkeä uhkaava rytmihäiriö. Sydänpysähdyksissä ensimmäinen auttaja on usein ohikulkija eli kuka tahansa meistä, tämän takia sydäniskurin käyttöön kannattaa tutustua.

Sydäniskurin käyttöä ei kannata arastella sillä laite antaa iskun vain, jos se tunnistaa sen tarpeelliseksi mutta se voi olla sydänpysähdystilanteessa juuri se laite, joka pelastaa ihmishengen. Laite neuvoo käyttäjää ääniohjauksella ja selkeillä kuvallisilla ohjeilla.

Ensiaputaitojen osaaminen on kaikille kansalaisille tärkeitä perustaitoja, jokaisen tulisi aina välillä pysähtyä miettimään miten erilaisissa tilanteissa tulisi toimia. Ensiapua varten jokaisen kansalaisen kannattaa ladata matkapuhelimeensa 112 – sovellus sekä SPR:n ensiapusovellus, josta löytyy käytännönläheiset ohjeet sekä opastusvideot ensiavun antamiseen. Tämän lisäksi välillä on hyvä havainnollistaa itselle nettisivulta www.defi.fi se, mistä löytyy lähin sydäniskuri.