Kalevan Kisat 2022 -neljä mitalia Lappeenrantaan!

Kristiina Halonen voittaa Suomen mestaruuden naisten 400m aitajuoksussa. / kuva: Heidi Lehikoinen

Kalevan Kilpailut 2022 -neljä mitalia Lappeenrantaan!

Vuoden 2022 Kalevan Kisat Joensuussa menivät Lappeenrannan Urheilu-Miehillä kiitettävästi. Lappeenrantaan tuli kilpailuista yhteensä neljä mitalia, kun Kristiina Halonen ja Simo Lipsanen veivät naisten 400 m aj. ja miesten 3-loikan suomanmestaruudet Elisa Neuvosen ja Saara Lipsasen ottaessa pronssia 10 km:n kävelystä ja naisten keihäästä.

Torstai -ensimmäinen kilpailupäivä

Neuvonen avasi Lappeenrannan Urheilu-Miesten mitalitilin torstaina Kalevan Kisoista, kun

LUM:n tuore arvokisaedustaja sijoittui naisten kymmenen kilometrin kävelyssä toiseksi ajalla 48.45. Voiton vei Espoon Enni Nurmi ajalla 46.59. Kolmanneksi tuli Laitilan Venla Laiho, 49.37.

Lisäksi miesten pituudessa viime vuoden suomenmestari Kasperi Vehmaa selvitti karsinnat ensimmäisellä hypyllään 7.20m. Naisten keihään karsinnassa Saara Lipsanen oli neljäs pisimmän kaaren ollessa 49.68m. Pituuden loppukilpailu kilpaillaan huomenna 5.8. klo 19.00 ja naisten keihään klo 19.25.

Elina Niemeläinen matkalla SM-pronssiin / Kuva: Anssi Mäkinen

Perjantai -toinen kilpailupäivä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen otti SM-pronssia naisten keihään finaalissa perjantaina. Lipsasen pisin 52,52 m jäi reilut kolme metriä vajaaksi kilpailun voittaneelle Turun Urheiluliiton Sanne Erkkolalle, joka heitti 55,94 m. Kilpailun toiseksi sijoittui niin ikään Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen, 55,28 m.

Viime vuoden Suomen mestari, LUM:n Kasperi Vehmaa kärsi pituuden finaalissa epäonnea. Kaksi ensimmäistä olivat yliastuttuja, ja viimeisen hypyn jäädessä lankun taakse ei tulos riittänyt tänään kärkeen. Vehmaa oli lopulta finaalin 10. tuloksella 7,07 m (+2,4). Suomen mestaruuden vei Joensuun Katajan Kalle Salminen tuloksella 7,96 m (+2,9). 

LUM:n väreissä loisti 1500:lla metrillä Nelli Viskari, joka paranteli ennätystään jälleen. Nuori Viskari oli kilpailun yhdeksäs tuloksella 4.37,40. Kilpailun vei Akilleksen Sara Kuivisto ajalla 4.10,66. Toiseksi tuli Espoon Camilla Richardsson ja kolmanneksi Lahden Ahkeran Emilia Jousimaa.

Naisten seitsenottelussa LUM:n Minttu Mattinen on tällä hetkellä kahdeksantena, kun ottelut jatkuvat vielä huomenna lauantaina pituudella, keihäällä ja 800m juoksulla. Mattisen parhaimmat tulokset tänään tulivat kuulassa ja pika-aidoissa, joissa molemmissa kauden parasta menoa. Mattinen juoksi 100 m aidat aikaan 15,09 ja työnsi kuulaa 11,27 metriä.

Lauantai -kolmas kilpailupäivä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten 400m:n aituri Kristiina Halonen oli tänään karsintajuoksujen nopein ajalla 58,49 yleisurheilun Kalevan Kisoissa Joensuussa. Kristiinalla on hyvät lähtökohdat huomenna klo 14.20 juostavaan finaaliin. 

Naisten 7-ottelun viimeisenä päivänä Minttu Mattinen jatkoi tasaisia suorituksia pituudessa ja 800 m:llä ollen lopulta ottelun kymmenes. Naisten 7-ottelun suomenmestaruuden vei Tampereen Pyrinnön Miia Sillman yhteispistein 5775. Hopealle ylsi Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö ja pronssia otti Esbo IF:n Jessica Rautelin.

Essi Vehmaa juoksi naisten 100m aitojen alkuerissä ajan 14.16, mutta karsiutui loppukilpailusta. Miesten 800m:n kolmoserässä LUM:n Samu Heikkonen juoksi kauden parasta vauhtiaan. Hän juoksi 800m aikaan 1.56,59.

Sunnuntai -neljäs kilpailupäivä

LUM:n Kristiina Halonen voitti Naisten 400m aitajuoksun suomenmestaruuden ajalla 56.97 tänään Joensuun Kalevan Kisoissa. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen omalla ennätyksellään 58.12 ja kolmanneksi Oulun Pyrinnön Laura Loponen kauden parhaallaan 58.81.

Simo Lipsanen taas otti mestaruuden miesten kolmiloikassa kauden parhaalla tuloksellaan 16.24 m (+0,3). Toiseksi sijoittui TuUL:n Topias Koukkula 16.01 m kantaneella tuloksella, ja kolmanneksi Tapioiden Veikko Nugraha, 15.56 (+1,1). Lappeenrantalaisittain vahvasti edustetussa kilpailussa neljänneksi sijoittui LUM:n Arttu Tyystjärvi kauden parhaallaan 15.46 m (+0,5) ja seitsemänneksi Antti Inkinen, 14.68 m (+1,8).

Lappeenrannan Urheilu-Miesten nuoren kestävyysjuoksijan Nelli Viskarin kilpailukausi on ollut nousujohteinen; se sai myös jatkoa Joensuun Kalevan Kisoissa, kun Viskari paransi ennätyksiään 1500 m ja 5000 m:llä. Viskari juoksi tänään 5000 m aikaan 17.12,99. 5000m juoksun vei Esbo IF:n Camilla Richardsson ajalla 15.33,35. Toiseksi sijoittui TuUL:n Janica Rauma ajalla 16.35,98 ja kolmanneksi niin ikään TuUL:n Aino Niemi ajalla 16.40,74. Perjantain 1500 m:llä Viskari juoksi uuden ennätyksensä 4.37,40, joka riitti päivän yhdeksänteen sijaan. 

Nelli kommentoi viikonloppuaan näin: ”Ihan ok fiilis jäi molemmista juoksuista. En nyt ihan tyytyväinen ole, mutten myöskään pettynyt. 5000m tuli hyvin 3000m asti, mutta lopussa vähän liian kova alkuvauhti kostautui ja vika tonni oli aikamoista taistelua.”