Alisa Vainio ennätykseensä Sevillan puolimaratonilla

Kuva Oregonin MM-kilpailuista 2022. Kuva: Jarmo Viskari

29.1.2023, Sevilla (ESP)

Lappeenrannan Urheilu-Miesten maratonjuoksija Alisa Vainio juoksi uuden ennätyksensä 1h 10min 22s. Sevillan puolimaratonilla (21.1km), jossa hän sijoittui neljänneksi. Tapahtumassa oli 12 500 juoksijaa. Alisan tulos on kaikkien aikojen toiseksi paras tulos Suomessa, ja hän paransi ennätystään kaksi minuuttia. 

– Vähän jännitti ennen kilpailua, kun olen harjoitellut kaksi-kolme viikkoa Portugalin Monte Gordossa aika kovaa eikä tähän kilpailuun tehty mitään kevennystä. Aika napakasti vedin kovia treenejä vielä tällä viikolla. Kaikki toimi kuitenkin hyvin. Oli sellainen olo, että olen valmis kilpailemaan, Vainio totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös valmentaja Jarmo Viskari oli tyytyväinen. 

– Tämä meni paremmin kuin odotin. Ja olisi voinut mennä reilusti paremmin, kun miettii, mitä olisi voinut tehdä ajan parantamiseksi, Viskari viittasi siihen, että kilpailu juostiin harjoitusleirin päätteeksi eikä kilpailua varten treeniä isommin kevennetty. Totesi Viskari Urheiluliiton tiedotteessa. 

Puolimaraton oli osa Vainion valmistautumista samassa kaupungissa 19.2. juostavalle maratonille.