Jyväskylän Hipposhallit: Halonen juoksi uuden Suomen ennätyksen, Aakko ja Vehmaat myös ennätysvauhdissa

Rasmus Vehmaa. Kuva: Ilmari Verho

Hipposhallit, Jyväskylä. 14.-15.1.2023.

Lummilaisia kilpaili viikonlopun hallikilpailuissa Jyväskylän Hippoksella hienolla menestyksellä. Lauantaina Lappeenrannan Urheilu-Miesten Essi Vehmaa juoksi neljänneksi naisten 60 metrillä ajalla 7,74. Kilpailun voitti Joensuun Katajan Silja Kempas ajalla 7,54. LUM:n Kristiina Halonen puolestaan juoksi lauantaina kolmanneksi N 300m. Kilpailun voitti niin ikään Katajan Silja Kempas.

Sunnuntai meni Lappeenrannan Urheilu-Miehiltä hyvin. Perttu Aakko tempoi 16-vuotiaiden kotimaisen tilaston kaikkien aikojen kärkiajan 150 metrillä 17,29. Aakko oli miesten lähdön neljäs.

Naisten lähdössä samalla matkalla Kristiina Halonen oli toinen Suomen kaikkien aikojen hallitilaston viidenneksi nopeimmalla ajalla 18,25, joka oli myös Halosen oma ennätys. 

Omia ennätyksiään hän pisteli myös uusiksi parantelemalla omissa nimissään ollutta 600 metrin sisäratojen suomenennätystä aikaan 1.31,45, ollen näin myös naisten kilpailun nopein. ”Olisi pitänyt laittaa hanaa heti viimeisen kierroksen alussa”, hän kertasi 600 metrin ennätysjuoksuaan SUL:n tiedotteessa. Ajat lupaavat Halosen kunnosta hyvää kesälle. Kilpaileminen sujui harjoittelun lomassa, ja hän kuvailikin vielä menonsa tuntuneen hieman väsyneeltä kovan harjoittelun vuoksi. 

LUM:n Rasmus Vehmaa sivusi JKU:n Elmo Lakan 11 vuoden takaista 19-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun halliratojen Suomen ennätystä 7,76. Vehmaa teki ajan alkuerissä. Finaalia hän ei juossut. ”Ajatuksena oli hakea puhdas juoksu kauden ensimmäiseen kilpailuun. Tuo oli hyvä avaus. Katsoin, ettei kannata avata kautta kahdella juoksulla, kun edellisestä kilpailusta on puoli vuotta”, Vehmaa sanoi SUL:n tiedotteessa.

19-vuotiaiden loppukilpailun LUM:lle hoiti Rasmuksen kaksoisveli Kasperi Vehmaa, joka voitti ajalla 8,05. Alkuerissä Kasperi juoksi veljensä perässä toiseksi ajalla 7,85, joka oli myös hänen uusi ennätyksensä. ” Olin juuri flunssassa, joten ei ollut vielä ihan paras päivä. Kuten ei ollut Tampereellakaan, Kasperi Vehmaa viittasi aiemmin tällä viikolla käytyyn pituushyppykilpailuun, jossa hän ponnisti kauden kotimaisen kärkituloksen 716.” hän kommentoi SUL:lle.

Tulokset: https://live.tuloslista.com/12448#!#d15.1.2023