Partanen mestaruuteen -SM-hallien ensimmäinen kilpailupäivä takana

SM-hallit 2023 Helsingin Liikuntamyllyssä alkoivat Lummilaisilta upeasti Aku Partasen suomenmestaruuden ja Elisa Neuvosen SM-hopean myötä. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti ”Aku” Partanen voitti miesten 5000 metrin suomenmestaruuden hienolla, yli minuutin ja kahdenkymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Espoon Tapioiden Joni Havaan. Partasen voittoaika oli 19.01,83 ja hän kellotti lisäksi päivät kovimmat kilometriväliajat. 

Elisa Neuvonen käveli upeasti naisten 3000 metrin kilpailussa toiseksi omalla ennätyksellään 13.30,62. Neuvonen jäi reilut 30 sekuntia kilpailun voittaneelle Espoon Tapioiden Enni Nurmelle (12.56,28). Naisten kilpailun kolmas oli Karhulan Katajaisten Aliisa Kiiski, 14.07,17.

Naisten 60 metrillä LUM:n Merituuli Jääskeläinen hienosti neljäs ajalla 7,53. Jääskeläinen jäi kilpailun voittaneesta Espoon Tapioiden Anna Pursiaisesta 14 sadasosaa. Toiseksi tuli Nooralotta Neziri ja pronssille ennen Jääskeläistä ylsi Johanna Kylmänen. Essi Vehmaa näytti kuntoaan sivuamalla ennätystään 7,73 välierissä ja juoksemalla alkuerissä vain sadasosan hitaammin, ajalla 7,74. 

Miehissä Kasperi Vehmaa ylsi 60 metrillä viidenneksi reilulla ennätysparannuksella 6,89. Kilpailun voitti Samuli Samuelsson ajalla 6,65. Hopeaa otti Polvijärven Santeri Örn ja pronssia Vantaan Salamien Riku Illukka. Rasmus Vehmaan päivä jäi vilppilähtöön 60 metrillä ja Antti Inkisellä kolmiloikkatulokset menivät yliastutuiksi. Kilpailut jatkuvat huomenna.