Vainio rikkoi liki 30-vuotisen maratonin SE:n, Vehmaa hyppäsi mestaruuteen SM-halleissa

Vainio ja Suomen ennätys. Kuva: Jarmo Viskari

Alisa Vainio juoksi uuden Suomen ennätyksen Sevillassa! Ritva Lemettisen vuonna 1995 Lontoossa juostu aiempi Suomen ennätys, 2.28.00, rikkoutui yli puolella minuutilla. Vainion uusi ennätys kirjataan aikaan 2.27.26. Vainion hyvä alkuvauhti lupaa myös tulevaisuuteen hyvää; kilpailun ensimmäinen puolikas meni aikaan 1.12.44. Maalialueelta tavoitettu Jarmo Viskari luonnehti Vainion juoksua vahvaksi. ”Alisa voi taipua, muttei katkea.” Viskari kertoi alun olleen napakka, mutta juoksu kantoi hyvin loppuun asti. Myös Vainio itse totesi SUL:n tiedotteessa olleen hyvin ”juoksun päällä” koko kilpailun ajan ja pystyneen kontrolloimaan vauhtiaan tietoisesti varmistaen, että paukkuja riittää vielä loppuunkin. Vainio alitti ajallaan myös Budapestin MM-kilpailujen tulosrajan 2.28.00. 

Kasperi Vehmaa palkintokorokkeella. Kuva: Janne Vehmaa

Kasperi Vehmaa hyppäsi Helsingin SM-halleissaan halliennätyksensä 749 cm, joka kantoi suomenmestaruuteen. Vehmaa luonnehti saaneensa hyvän kisafiiliksen päälle, joka siivitti hyvään tulokseen. ”Pitää olla sellainen hyvä kilpailufiilis, että on halu hypätä pitkälle” kertoi Kasperi kilpailun jälkeen. 

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Minttu Mattinen oli hienosti viides naisten 5-ottelussa pistein 3504. Kilpailun voitti Tampereen Pyrinnön Vilma Itälinna. Mattinen oli mm. pituuskilpailun neljäs tuloksella 544 cm. 

LUM:n Essi Vehmaa juoksi naisten 60 m aitojen alkuerässä tuloksen 8,92. Erän nopein oli Pyrinnön Lotta Harala. Suomenmestaruuden vei loppukilpailussa ylivoimaisella voitolla Reetta Hurske, joka löi Saga Vannisen liki neljällä kymmenyksellä tuloksella 7,83.

Merituuli Jääskeläinen juoksi halliennätyksensä 25,02 naisten 200 metrin kilpailussa, mutta jäi ilman finaalipaikkaa. Myös Rasmus Vehmaa pinkoi miesten kilpailussa samalla matkalla ennätyksensä 22,23, mutta karsiutui vielä loppukilpailusta. Vehmaa kertoi jatkavansa kauttaan ensi viikonloppuna Oulun hallikilpailuista.

Tulokset:

https://sportmaniacs.com/en/races/xxxviii-zurich-maraton-de-sevilla-2023/63f22774-fd24-4578-8718-0677ac1f27df/results#rankings

https://live.time4results.com/yu/2023/smhallit/