Lummille kaksi mitalia SM-Maanteiltä -Vainio ylivoimaiseen mestaruuteen

Kuva: Jouko Behm. Alisa Vainio juoksee.

Vainio voitti tänään naisten yleisen sarjan puolimaratonin Suomen mestaruuden Pyhtäällä ajalla 1.11.31. Lauri Nokkala juoksi hopealle M19 kymmenellä kilometrillä vahvalla ajalla 32.38. ”Alku oli vähän sekavaa, en saanut oikein rauhoitettua sitä (juoksua), mutta loppua kohden jalat tasoittuivat. Loppuun vaan niin kuin juoksin”, kommentoi Alisa juoksuaan. Naisten puolimaratonilla toiseksi juoksi Lapin Lukon Johanna Peiponen jääden Vainiolle kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Pronssille juoksi Turun Urheiluliiton Aino Niemi. 

Kuva: Jouko Behm. Lauri Nokkala juoksee M19 kympillä.

”Hyvä veto, erittäin tyytyväinen olen kyllä”, Nokkala kuvaili tuntojaan kilpailun jälkeen. ”Ja mitali tuli, aurinkokin paistoi!” Lauri vielä jatkoi. Hän kuvaili eron kilpailun voittaneeseen Karlos Kemppaalaan (+1.24) tulleen jo heti kilpailun alussa. LUM:n Otto Ruuskanen 13. ajalla 35.28.

Miesten yleisellä maratonilla LUM:n Julius Taskinen oli 11. ajalla 1.09.17. Samu Heikkonen oli 19. ajalla 1.10.24. Suomen mestaruuteen juoksi Lahden Ahkeran Hannu Granberg ajalla 1.06.31.

Sarjassa N17 Anni Mäki-Hokkonen oli neljäs ajalla 40.36. N19 sarjan kymmenellä kilometrillä Emma Syväoja oli seitsemäs ajalla 40.18. Tiitu Hjerppe keskeytti.

Julius Taskinen juoksi oman ennätyksensä 1.09.17. Taustalla Otto Ruuskanen ja Lauri Nokkala. Kuva: Jouko Behm.
Anni Mäki-Hokkonen. Kuva: Jouko Behm.
Tiitu Hjerppe. Kuva: Jouko Behm.
Kuva: Jouko Behm. Emma Syväoja.