Marskin kisat täyttävät Kimpisen torstaina -nähdäänkö jopa Suomen ennätys?

Kristiina Halonen. Kuva: Jesse Väänänen

Marskin kisat tuovat torstaina Kimpiselle kovan kattauksen kotimaisia yleisurheilijoita: sinisellä Mondolla saatetaan nähdä jopa uusi suomenennätys, kun vastikään lisätyllä M 300 metrillä huippukuntoinen Samuel Purola saa kirittäjäkseen Latvian Arturs Pastorsin. 

Samuel Purola. Kuva: Jesse Väänänen.

Imatran Senni Salminen tähdittää naisten pituushyppyä ja keihäässä nähdään kovia urheilijoita niin miehissä kuin naisissa; Toni Kuusela vahvisti juuri osallistumisensa miesten kilpailuun ja naisissa mukana on lukuisia Suomen kärkinaisia, mm. Heidi Nokelainen, Jenni Kangas ja LUM:n Saara Lipsanen. 

Senni Salminen. Kuva: Jesse Väänänen.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten viime kesän kaksinkertainen arvokisaedustaja Kristiina Halonen kilpailee naisten 200 metrillä, seuranaan Aino Pulkkinen ja hyvä määrä 25 sekunnin juoksijoita. Lisäksi naisten kuulantyönnössä on paikalla myös Suomen terävin kärki: Eveliina Rouvali, Senja Mäkitörmä ja Emilia Kangas.

Kasperi Vehmaa Motonet GP Lappeenranta 2022. Kuva: Jesse Väänänen.

Halleissa nuorten pituuden ja 60m aitojen Suomen ennätykset pöytään lyöneet Vehmaan veljekset kohtaavat toisensa 110m aidoissa ja lisäksi Kasperi kilpailee pituushypyssä sekä Rasmus 200 metrillä. Myös pidemmillä sileän matkoilla nähdään LUM:n nuoremman polven kärkikastia, kun viime kesän nuorten sarjojen SM-mitalisteja asettuu lähtöviivalle. Lauri Nokkala, tuore M19 maantie- ja maastojuoksun SM-hopeamitalisti tältä keväältä nähdään 3000 metrillä. Samoin viime kesän moninkertainen nuorten SM-mitalisti ja tuore nuorten SM-maastojen hopeamitalisti Nelli Viskari nähdään naisten 3000 metrillä.

Nelli Viskari. Kuva: Kalle Lipiäinen.

Torstai Kimpisellä tarjoileekin jo hyvän alkupalan urheilunnälkäisille katsojille ennen heinäkuun 19. päivä järjestettävää Lappeenrannan Motonet GP -kilpailua. Eikä tämä ilta jätä ketään kylmäksi: LUM tarjoaa Marskin kisoissa jokaiselle tilateurastamo Ikosen makkaran tai pullakahvit pääsylippua vastaan. Liput portilta 10 euroa kappale, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.