Lavatanssit

Lavatanssit ovat yksi parhaista tavoista viettää kesäistä iltaa tanssin, livemusiikin sekä lavan tarjoiluiden parissa, mutta mitä pitäisi tietää lavatansseihin lähtiessä. Lavatansseissa käyminen on monelle vierasta, joten kasasimme tälle sivulle muutamia asioita, jotka tulisi muistaa, kun lähtee viihtymään tanssilavalle.

Tärkeimpänä on muistaa, että lavatansseihin lähdetään pitämään hauskaa, ja jokainen saa viettää iltaa juuri haluamallaan tavalla. Jos tanssijalkaa vipattaa, on mahdollisuus tanssahdella tanssilattialla vaikka koko ilta. Iltaan kuuluu myös paljon muutakin. Keikkaa voi fiilistellä myös esimerkiksi lavan reunalla. Iltaa voi halutessaan myös viettää esimerkiksi baarin puolella tarjoiluista nauttien ja karaokea laulaen. Meillä Iitiällä pääsee myös nauttimaan kioskien tarjoiluista sekä esimerkiksi heittämään tikkaa!


Tervetuloa lavatansseihin!

Syyskuussa 2023 Iitiän lavalla esiintyi Yölintu ja meno oli huikea! Kuva: Aava Maaranen

Tanssietiketti

Koska tärkeimpänä asiana lavatansseissa on viettää mukavaa iltaa, on tärkeää muistaa hyvät käytöstavat. Jokainen on tervetullut tanssilavalle ulkonäöstään sekä taidoistaan huolimatta, joten näiden kommentointia ei tarvitse kenenkään sietää. Toiset huomioon ottamalla jokaisella on kiva ilta lavatanssien parissa. 

Hyviin käytöstapoihin kuuluu ottaa muut huomioon myös tanssilattian puolella. Tanssilattiaa kierretään aina vastapäivään pysähtelemättä ja muita väistellen. Tanssia voi kaikki omalla tyylillään, kunhan vain muistaa ottaa muut huomioon ylläolevan tanssietiketin mukaan. Jos kuitenkin haluaa oppia tanssimaan lavatansseja, löytää niistä tietoa alempaa tältä sivulta.

Pukukoodia lavatansseihin ei ole, joten päälle voi laittaa itselleen mukavat vaatteet. Monet pukeutuvat tanssilavoille kevyesti ja rennosti, mutta kuitenkin siististi. Koska ilta kestää useamman tunnin ja tanssijalkaa saattaa vipattaa, kannattaa mukaan valita mukavat kengät. 

Tanssimisen lisäksi lavatansseissa voi päästä esimerkiksi heittämään tikkaa! Kuva: Aava Maaranen

Lavatanssit ovat paritansseja. Helppoja lavatansseja, joista lähteä liikeelle, on muun muassa valssi sekä foksi ja etenkin foksiin kuuluva vaihtoaskel. Vaihtoaskel on lavatanssien perustanssiaskel, jolla pärjää tanssilattialla melkein koko illan. Yhteen kappaleeseen voi soveltaa usein monia eri tanssilajeja, mutta vaihtoaskel toimii melkein jokaiseen tanssilajiin. Vaihtoaskeleen opetteluun löytää lyhyen opetusvideon muun muassa Iitiän lavan sosiaalisista medioista. Monilla tanssilavoilla järjestetään myös ilmaisia tanssitunteja ennen tanssi-illan alkua, joissa voi matalalla kynnyksellä oppia muun muassa vaihtoaskeleen. 

Rock & Cruising Evening 2023 - Hyvän musiikin lisäksi saatiin ihailla myös hienoja autoja! Kuva: Aava Maaranen

Netistä löytyy hakemalla paljon tietoa lavatansseista. Kannattaa myös selata esiintyjien sekä tanssilavojen sivuja, joista löytää usein muun muassa päivitetyt keikkatiedot sekä muuta sisältöä lavatansseista. 

Lavatansseihin tullaan viihtymään, joten loppujen lopuksi tärkeintä on pitää hauskaa ja kunnioittaa muita. Jos herää kysyttävää lavatansseihin liittyen, meihin saa olla yhteydessä Iitiän lavan sosiaalisessa mediassa. Vastaamme kysymyksiin mielellämme!


Nähdään!