Siekin viihdyt Iitiällä! 🕺💃🎶🎵

17.4.2024

Siekin viihdyt Iitiällä!

Tervetuloa Iitiään tanssimaan ja lukemaan lavan uudistuneita verkkosivuja.


Iitiän lavan tanssikesä alkaa perjantaina 10.5.2024 klo 19 Kyösti Mäkimattila & Varjokuva yhtyeen tahdittamana. Tanssin lisäksi karaokebaarissa pääsee tulkitsemaan omat suosikkilaulut yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Tanssien ajankohtaa on jaettu perjantai- sekä lauantai-iltoihin. Tuttuun tapaan esiintyjät Iitiässä ovat tasokkaita tanssiyleisön suosikkeja.

Tanssi-iltojen lisäksi Eläkeliiton Lappeenrannan yhdistys järjestää kesän aikana viidet päivätanssit. Kesä-heinäkuussa TanssiQ järjestää tiistai-iltaisiin klo 18 - 18:45 Lavista, jossa kunto kohoaa ja mieli virkistyy. Laviksen tai tanssi-illan jälkeen voit käydä virkistävällä pulahduksella läheisellä Myllylammen Uimarannalla.

Tanssilippujen hinnat ovat pääsääntöisesti 18 euroa ja muutamina iltoina 20 euroa. Viime kesänä Iitiässä huomioitiin alle 3o-vuotiaat omana alennusryhmänä lippujen hinnoissa. Tämä sai runsaasti kiitosta ja yksittäiset tanssilavat ovat nyt seuranneet Iitiän lavan esimerkkiä. Tänä vuonna Iitiän lavalla tarjotaan kaikille aktiivisille tanssijoille mahdollisuus ansaita ”alennus” omalla aktiivisuudella ja tanssilavakulttuurin eteen tehdyllä talkootyöllä. Lavan kevättalkoot aloitettiin 19.-20. huhtikuuta ja niitä jatketaan 3.-4. toukokuuta. Liittymällä mukaan iloiseen talkooväkeen saat parhaat edut ja alennukset tansseihin. https://www.lum.fi/iitian-lava/liity-mukaan/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Elokuussa su 21.7 yleisölle on tarjolla Jamppa Tuomisen elämästä kirjoitettu musiikkinäytelmä. Pääroolissa nähdään persoonallisella ”Jamppa äänellään” laulaja Aki Hietala ja muissa rooleissa loistavat tangokuninkaalliset Saana Sassali ja Jaska Mäkynen sekä tangoprinssi Kalle Jussila. Säestyksestä vastaa Quattro orkesteri. Katsomoon kertyi viime vuonna jopa 300 henkilöä ja tännä vuonna odotukset ovat myös erittäin hyvät. Liput voi ostaa ennakkoon verkosta. Ystävätarjous 120 €/4kpl lippupaketti.  https://www.lum.fi/iitian-lava/tapahtumat/jamppa-tuominen-musiikkinaytelma/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Viime vuoden syyskuussa Iitiän tanssilava kirjaimellisesti lähti lentoon Yölinnun siivillä sekä Iltarusko yhtyeen tahdissa. Yleisöä saapui lähes 1400 henkeä ja tunnelma on huikea. Tänä vuonna Yölintu laskeutuu Iitiän lavalle perjantaina 6.9.2024. Tanssilavakauden päättää iskelmätaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Saija Tuupanen & eXmiehet yhdessä Iltarusko yhtyeen kanssa lauantaina 14.9.2024.

Tanssilavalla tarjoillaan herkullisten tarjoiluiden lisäksi tanssin iloa, tangon taivutuksia, rumban pyörähdyksiä, humpan askelia ja lennokkaita polkan hyppyjä. Iitiän tanssilattialta on harvoin tila loppunut, olipa askeleet kuinka lennokkaita tahansa. Sen sijaan kaikilta tanssilavoilta alkaa poikkeuksetta aktiiviset ja innokkaat tanssittavat miehet loppumaan. Lavaisäntänä haastan kaikki miehet harjoittelemaan perinteiset vaihtoaskeleet, joilla voi tanssia sujuvasti koko illan ja laillisesti ilman lähentelysyytteitä, kuten asian voi iloisesti ilmaista. Tanssi-iltoina on kuitenkin syytä muista kohteliaat käytöstavat sekä valtakunnallinen ja vuosikymmeniä vanha tanssilava-etiketti. Toisten huomioon ottaminen luo viihtyvyyttä ja kaikille hyvää mieltä, jota ihmiskunnassa ei ole koskaan liikaa. https://www.tanssit.fi/tanssin-abc/tanssietiketti/

Saimaan Seuratanssijat järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman vaihtoaskel-tanssikurssin Lappeenrannassa 22.5.2024 Armilan-Kourulan VPK talolla klo 18 alkaen (Myllykallionkatu 16, 53550 Lappeenranta).

Lappeenrannan Urheilu-Miehet järjestää yhteistyössä Saimaan Seuratanssijoiden kanssa Iitiän tanssilavalla tanssinohjausta tunti ennen tansseja. Luvassa  cha chaan, fuskun, salsan ja buggin rytmejä. Tanssinohjaus sisältyy tanssilipun hintaan.

Saimaan Seuratanssijat järjestää kesä-heinäkuussa kaikille avoimet ja maksuttomat rantatanssi-illat Lappeenrannan Myllysaaressa maantaisin klo 18 – 20. Ensimmäinen tunti harjoitellaan ohjatusti.

Iitiän lava on tänä kesänä suljettu mm. Lappeenrannan kaupungin 375-juhlapäivän kunniaksi launtaina 10.8.2024, jolloin Linnoituksessa harjoitellaan mm. humpan askelia Saimaan Seuratanssijoiden ohjauksessa sekä tanssitaan humppaa Iltarusko yhtyeen tahdittamana Lappeenranta humppa -tapahtuman hengessä. Lue lisätietoa Lappeenrannan kaupungin juhlaviikosta https://lappeenranta.fi/fi/tapahtumat-tilat-ja-torit/lappeenrannan-375-juhlaviikko

Talkoolaisten määrä on monien tanssin- ja tapahtumanjärjestäjien elinehto sekä suurin huolenaihe. Ilman talkoolaisten ahkerointia lukuisat tanssilavat ja työväen- sekä nuorisoseurojentalot olisivat edelleen rakentamatta. Haluankin omasta ja Lappeerannan Urheilu-Miehet ry:n puolesta kiittää kaikki aktiivisia talkoolaisia, jotka ovat mahdolistaneet Iitiänlavan tanssit ja lukuisat yleisurheilukilpailut Lappeenrannassa.

Iitiän tanssilavan talkootyö ja tanssikesä tehdään "ilon kautta hyvällä sykkeellä” (Aira Samuliinin sananparsi). Tervetuloa mukaan nauttimaan iloisesta tanssikesästä Iitiän tanssilavalle. ”Siekin viihdyt Iitiällä!”

Keväisin terveisin
Tauno Lakkala
huvitoimikunnan puheenjohtaja / tanssilavaisäntä