Kauden viimeinen kyky- ja piirileiri Tanhuvaarassa

22.4.2024

Seuran junnut olivat vielä ennen kesän kisakautta viimeisellä kyky- ja piirileirillä 19.-21.4. Tanhuvaarassa. Jos syksyllä leiritys aloitettiin peruskuntoharjoittelua painottavalla leirillä, oli tämä leiri junnuille haastavampi heille uusien, erilaisten teknisten lajiharjoitusten osalta. Leirien aikana tehtyjen testitulosten perusteella kehitystä on tapahtunut ja testitulokset lupaavat hyvää kesän kisakautta ajatellen! Hallikauden 2023-2024 leiritys liikutti kaikkiaan kymmentä vuosina 2013-2011 syntynyttä seuran junnua neljällä eri leirillä - osa valitsi painottaa leirin ryhmävalinnassa tiettyjä lajeja osan halutessa keskittyä myös leireillä edelleen monipuoliseen lajiharjoitteluun. 

 

Viimeisen leirin harjoituksissa yhdistyi sopiva sekoitus kestävyyttä, ketteryyttä, lajitekniikkaa, nopeutta ja voimaa. Osa leiriläisistä hyppäsi myös seivästä, joka oli varmasti yksi leirin odotetuimmista harjoituksista. Suomen epävakaa kevät lumisateineen ei valitettavasti mahdollistanut piirileiriläisille suunniteltua Cooperin testiä, mutta sen tilalla osa piirileiriryhmistä juoksi hallissa kuuden minuutin testijuoksun. Yhdessä valmentajien kanssa suunniteltiin kesän kisakalenteria. Suurin osa leiriläisistä aikoo kilpailla kesällä myös oman piirin ulkopuolella ja kannustaa tietenkin muita seuran junnuja lähtemään mukaan näille reissuille.

 

Kyky- ja piirileiritys on tukenut junnuja tavoitteellisessa harjoittelussa. Seuran oma nuorisovalmennus ja leirit ovat muodostaneet kokonaisuuden, jossa lajitekninen osaaminen on vahvistunut. Yksi tärkeimmistä asioista leireillä on ollut uusien kaverisuhteiden muodostuminen yli seura- ja aluerajojen. Leirien aikana myös oman seuran sisällä luodut kaverisuhteet ovat vahvistuneet ja osaltaan ne motivoivat junnuja jatkamaan harjoittelua. Harjoittelua tehdään tosissaan mutta ei liian totisesti - hauskanpito on ollut tärkeä osa leirejä. 

 

Seuraava leirityskausi alkaa loka-marraskuussa 2024. Toivotaan, että entistä useampi seuran junnu innostuu lähtemään näille leireille mukaan hankkimaan uusia kokemuksia yleisurheilun parista.