Viisi Lummilaista Rooman EM-kisoissa

10.6.2024

Kasperi Vehmaa esiintyi ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa heti avauspäivänä miesten pituuden karsinnassa. Edellisessä kisassa kipeytynyt takareisi ei antanut hypätä kuin yhden hypyn, joka kantoi 763. Paljon on kovia kisoja vielä edessä ja tämä kesä huipentuu Kasperilla U20 MM-kilpailuihin Perussa.

Aku Partanen sijoittui upeasti viidenneksi 20km kävelyssä! Aku lähti matkaan mitalin kiilto silmissä, mutta aivan siihen ei nyt Rooman helteessä yltänyt. Noin kahden kuukauden kuluttua Pariisin olympialaisissa Aku taistelee jälleen aivan kärkisijoista ja näinköhän Lummille tulee pitkästä aikaa olympiamitali?

 

Naisten puolimaratonilla Alisa Vainio juoksi 1.11.50, joka on hänen tämän kauden paras aika. Alisa juoksi tasaisen vahvan kisan ja jaksoi hyvin kuumassa säässä maaliin asti. Alisa joutuu vielä jännittämään sitä, pääseekö mukaan olympialaisten maratonille, joka on hänelle parempi matka kuin puolimaraton.

Simo Lipsanen loikkasi hienosti muutama kuukausi sitten halleissa, mutta nyt kesän avauskisassa pystyi tekemään vain yhden hypyn. Lankun takaa lähteneet loikat kantoivat 16.11. Aivan vauhdinoton loppuvaiheessa takareiteen tullut kipu esti kuitenkin kisan jatkamisen ja näin Simo ei päässyt tosissaan taistelemaan finaalipaikasta. 

Kristiina Halonen on timantin kovassa kunnossa ja juoksi hienosti naisten 400m aidoissa uuden ennätyksen 55,62. Kristiina eteni suoraan välieriin, jotka juostaan maanantaina iltapäivällä. Pystyykö Kristiina parantamaan taas ennätystään ja eteneekö pitkissä aidoissa jopa Rooman EM-finaaliin.

Kaikki viisi upeaa urheilijaa ovat LUM:n omia kasvatteja. Tämä kertoo seuran vahvasta junioritoiminnasta, mutta myös erinomaisista valmentajista, jotka ovat auttaneet näitä urheilijoita huipulle.