Nuorten SM-hallit Vaasassa

26.2.2024

Tulevana kesänä Kalevan Kisat pidetään Vaasassa. Ennakkoharjoitusta järjestäjät saivat Botnia-hallissa järjestetyissä 17, 19 ja alle 22 vuotiaiden SM-hallikilpailuissa. Lummilta matkaan lähti perjantaina kolmella pikkubussilla urheilijat sekä muutama valmentaja ja kannattaja. Urheilijoiden joukko olisi ollut selvästi suurempikin, mutta sairastumisten takia moni joutui jättämään hallikauden päätöskisat väliin.

Lauantaina N17 sarjan 60metrillä Aino Hannikainen juoksi välieriin ja oli kokonaiskilpailun kahdeksas uudella ennätysjalla 8,01. Essi Vehmaa selvisi N22 sarjan 60m finaaliin. Essi juoksi finaalissa uuden enätyksen 7,61 ja oli neljäs.

Piia Kalliomäki oli N22 pituuden kahdeksas tämän kauden parhaalla tuloksella 563. Lauantaina M19 3000 metrillä Lauri Nokkala kiri pronssille ennätysajallaan 8.48,68. Kisan voitti Imatran Urheilijoiden Joonatan Venäläinen 8.36,22.

Sunnuntaina N22 aidoissa Milja Mahlavuori sijoittui kahdeksanneksi ennätysajalla 8,86. Samassa kovatasoisessa kisassa Essi Vehmaa juoksi loppukilpailuun ennätysajalla 8,45. Finaalissa Essi oli neljäs; kisan voitti Vilma Mäki ajalla 8,24.

M19 200 metrillä Rasmus Vehmaa kävi tiukan kamppailun IU:n Juho Venäläisen kanssa. Juho voitti Rasmuksen yhdellä sadasossekunnilla, Rasmuksen aika oli 21,77. 60 metrin aitajuoksun Rasmus voitti odotetusti ajalla 7,73.

N22 sarjan kolmiloikassa Piia Kalliomäki oli viides 11.72. Lauri Nokkala voitti ennätyksellään M19 800m B-erän 1.59,22. Kokonaiskulpailussa Lauri sijoittui kahdeksanneksi.

Aino Hannikainen paransi reiluisti 300m metrin ennätystä aikaan 41,81 ja oli N17 sarjan viides. Sunnuntai iltana Sara Kyllönen oli N17 pituudessa viides. Sara teki uuden ennätyksen 549 ja jäi vain kolme senttiä pronssista.

Armeijasta vuoden vaihteessa kotiutunut Martti Majuri juoksi M22 800 metrillä neljänneksi ajalla 1.58,22. Saman sarjan 3000 metrillä Otto Ruuskanen sijoittui ennätysjalla 9.02,01 viidenneksi.